Da se ispita u kakvom je stanju zgrada starog načelstva

Da se ispita u kakvom je stanju zgrada starog načelstva

Predsjednik Opštine Bijelo Polje formirao Komisiju

Predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović formirao je Komisiju za rješavanje problema Zgrade starog načelstva, koja se nalazi na Trgu “Golootočkih žrtava”u naselju Nikoljac.

Komisiju čine predsjednik, sekretar Sekretarijata za stambeno-komunalne poslove i saobracaj Duško Ružić, direktor Direkcije za imovinu i zastitu prava Opstine Ljubomir Sošić, sekretar Sekretarijata za lokalnu samoupravu Haris MaLagić, sekretar Sekretarijata za inspekcijske poslove Muzafer Badžić I sekretar Sekretarijata za izgradnju Mensur Hajdarpašić.

Zadatak Komisije je da obidje objekat „zgradu starog načelstva” i da prikupi podatke u vezi tog objekta. Da ispita vlasničku strukturu objekta i zemljišta, tj. parcele na kojoj se objekat nalazi ,da utvrdi stanje objekta u unutrašnjosti zgrade ,da utvrdi da li za taj objekat ima formirana Skupština stanara, da li im je utvrdjena naknada za održavane zgrade, te sa koliko novca raspolažu za tu namjenu ,da utvrdi koje su nadležnosti Centra za socijalni rad Bijelo Polje i Ministarstva rada i socijalnog staranja vezano za stanare te zgrade i samog objekta ,da utvrdi da li je taj objekat zaštićeno kulturno dobro i koje su nadležnosti Ministarstva kulture i Uprave za zastitu kulturnih dobara u odnosu na taj objekat I da tvrdi kako bi Opština u okviru svojih nadležnosti mogla da pomogne u zaštiti objekat od propadanja.

Nakon prikupljenih navedenih podataka, Komisija je dužna dostaviti predsjedniku Opštine izvještaj sa prikupljenim dokazima i podacima.

Inače, ruinirana „zgrada starog načelstva” u kojoj je nekad bio Sud, a kasnije sjedište Sreskog komiteta u prilično je lošem stanju. Stanari te zgrade, koji su u stanju socijalne potrebe, protestovali su kako bi ukazali nadležnim institucijama na njihove probleme. S tim u vezi i u skladu sa svojim ovlašćenjima, predsjednik Opstine je odlučio formirati Komisiju sa zadatkom da prikupi navedene podatke u vezi tog objekta.

Izvor:Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.