Irski premijer Leo Varadkar podnosi ostavku

Irski premijer Leo Varadkar podnosi ostavku

On će sa mjesta premijera otići onda kada bude izabran novi lider stranke.

Irski premijer Leo Varadkar najavio je da će se povući sa mjesta lidera države i da se povlači mjesta šefa stranke desnog centra Fin Gejl, koja je dio irske koalicione vlade.

On će sa mjesta premijera otići onda kada bude izabran novi lider stranke.

Varadkar je naveo da se povlači i zbog ličnih i političkih razloga i da još nema određene planove za budućnost, ali da će ostati u parlamentu kao poslanik „iz zadnje klupe“.

On je obavljao funkciju irskog premijera u dva navrata. Prvi put je bio na čelu vlade od 2017. do 2020. godine, a ponovo je bio izabran za premijera u decembru 2022. godine.

Bio je najmlađi lider u zemlji kada je prvi put izabran, kao i prvi otvoreni gej premijer Irske.

“Ponosan sam što smo zemlju učinili ravnopravnijom i modernijom“, napisao je Varadkar u tekstu ostavke.

Izvor: N1

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.