Jakić: Elektronska sjednica SO Šavnik sjutra u 18 sati

Jakić: Elektronska sjednica SO Šavnik sjutra u 18 sati

Predsjednik Opštine Šavnik Jugoslav Jakić saopštio je da će elektronska sjednica SO Šavnik biti održana sjutra u 18 sati.

“Kako bi se izbjegle tenzije, da dođemo do neke normalne situacije i kako bi se nastavila sjednica lokalnog parlamenta odlučili smo da se sjednica nastavi elektronskim putem, u skladu sa našim poslovnikom o radu”, kazao je Jakić za Pobjedu.

On je rekao je održan kolegijum na kojem je dogovorena elektronska sjednica.

Na upit da li je danas bilo bilo pokušaja da se održi sjednica SO Šavnik, Jakić je naglasio da je samo razmatrana odluka o elektronskoj sjednici.

“Nismo htjeli da dozvolimo da ponovo nasjednemo na iste provokacije. Juče smo jedva uspjeli da smirimo situaciju da ne dođe do onoga što su pojedinci željeli, a to je da dođe do nekih većih tenzija i problema. Na ovaj način ćemo pokazati naš demokratski kapacitet i da želimo da sačuvamo mir u gradu”, poručio je Jakić.

Podsjećamo, oko pedesetak pristalica koalicije „Za budućnost Šavnika“ upalo je juče u prostorije lokalne samouprave i spriječilo održavanje sjednice šavničkog parlamenta koja je zakazana nakon upozorenja Vlade da u roku od 10 dana izvrše zakonom utvrđene obaveze u cilju izlaska iz političke krize koja tu opštinu pogađa još od oktobra minule godine i devet neuspješnih pokušaja održavanja izbora.

Sjednica koja je trebala da počne oko 15:30 sati, nakon upada pristalica koalicije „Za budućnost Šavnika“, prekinuta je, a nastavak je bio zakazan za 18 sati. Međutim, sjednica ni tada nije održana jer su pristalice koalicije „Za budućnost Šavnika“ opet upale u zgradu SO i ometale nastavak zasijedanja.

Jakić je Pobjedi ispričao da je i to uredno prijavljeno policiji, koja ponovo nije reagovala.

Sjednica SO Šavnik zakazana je nakon što je Vlada nedavno donijela odluku kojom se toj i opštinama Budva i Andrijevica nalaže da u roku od 10 dana izvrše zakonom utvrđene obaveze u cilju izlaska iz krize vlasti.

Izvor: Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.