Milatović kod pape vodio čak sedam saradnika

Milatović kod pape vodio čak sedam saradnika

Papu pozvao da posjeti Crnu Goru

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović je prilikom zvanične posjete Vatikanu predvodio delegaciju koju je činilo sedam članova njegovog kabineta, kazali su za "Dan" iz institucije Predsjednika, a troškovi tog službenog putovanja trenutno iznose oko 13.500 eura.

Koji su sve predsjednikovi saradnici bili u posjeti Svetoj stolici, iz Kancelarije za odnose s javnošću Predsjednika nisu odgovorili, ali, sudeći prema fotografijama koje je objavila ta služba sa susreta sa papom Franjom, tu su bili Milatovićeva šefica Kabineta Ivana Pejović, savjetnici – za vanjsku politiku Marija Lakić Barfus, za pravna pitanja Ivan Šikmanović, za održivi razvoj Olivera Vukajlović, za medije Goran Delić i za digitalne komunikacije Bojana Zulić.

”MILATOVIĆ JE SA SOBOM U RIM, IZMEĐU OSTALIH, VODIO SAVJETNIKE ZA ODRŽIVI RAZVOJ, ZA MEDIJE I DIGITALNE KOMUNIKACIJE, ŠEFICU KABINETA I NJENU ZAMJENICU, ALI I SLUŽBENIKE KOJI NISU DIO ZVANIČNE DELEGACIJE VEĆ PODRŠKA U SPROVOĐENJU PROGRAMA

Pored šefice Kabineta, u Rimu je bila i njena zamjenica Milena Pejović Eraković. U posjeti kod pape Franja bila je otpravnica poslova u ambasadi Crne Gore pri Svetoj stolici Milica Petrović, kao i supruga predsjednika Milena Milatović. Na fotografiji, koja je objavljena sa susreta sa papom, vidi se još jedna osoba, za koju nam je potvrđeno da je Marija Dragaš, službenica u sektoru za protokol, ali koja nije bila dio zvanične delegacije, već podrška delegaciji u sprovođenju programa. Pratnju predsjedniku i njegovoj delegaciji neizostavno je činilo i obezbjeđenje.

”ZA RAZLIKU OD MILATOVIĆA, I BIVŠI PREDSJEDNIK CRNE GORE MILO ĐUKANOVIĆ BIO JE SKROMNIJI PRILIKOM POSJETE VATIKANU JER JE NJEGOVA DELAGACIJA BILA DALEKO MANJE BROJNA

"Dan" je instituciju Predsjednika pitao koji su Milatovićevi savjetnici bili u službenoj posjeti Vatikanu i za koje potrebe, odnosno iz kojih razloga je bilo neophodno njihovo prisustvo. Iz Kancelarije za odnose s javnošću su nam kazali da se sastav delegacije razlikuje od tipa posjete i dogovorenog formata sa zemljama domaćinima.

”I Đukanović je, dok je bio na čelu države, bio u posjeti Vatikanu, a njegovu delegaciju činili su prva dama, tri savjetnika i ambasador pri Svetoj stolici

– Prilikom zvanične posjete Vatikanu, predsjednik Crne Gore predvodio je delegaciju koju je činilo sedam članova kabineta. Ukupni troškovi na današnji dan iznosili su 13.455,58 eura – odgovoreno je "Danu" u petak iz te institucije.

Naglasili su da, prilikom planiranja vanjsko-političkih aktivnosti predsjednika države, Služba predsjednika naročito vodi računa o racionalizaciji troškova predviđenih budžetom za ovu namjenu.

Papu pozvao da posjeti Crnu Goru

Milatović je u Vatikan otputovao na poziv pape, koga je tokom susreta pozvao da posjeti Crnu Goru. Kako je saopšteno iz njegove službe, Milatović smatra da bi papina posjeta Crnoj Gori predstavljala iskorak u produbljivanju odnosa naše države i Svete stolice, ali i potvrdu posvećenosti zemlje da čuva i unapređuje odnose sa svim vjerskim zajednicama. Predsjednik Crne Gore je tokom susreta sa zvaničnicima Vatikana naglasio značaj pokrenute inicijative rezidentnog predstavljanja Svete stolice u našoj državi i izrazio spremnost za pružanje neophodne pomoći za otvaranje Papske nuncijature u Podgorici.

S obzirom na priličnu brojnost Milatovićeve delegacije za, koliko je poznato, jednodnevnu posjetu Vatikanu, "Dan" je pitao kancelariju bivšeg šefa države Mila Đukanovića koliko je brojala njegova delegacija prilikom susreta sa poglavarom Rimokatoličke crkve. Odgovorili su nam da je Đukanović, u svojstvu predsjednika države, u zvaničnoj posjeti Svetoj stolici boravio 8. oktobra 2018. godine. Đukanović je, pored prve dame, u posjetu Vatikanu, iz Crne Gore vodio tri najbliža saradnika, a susretu sa papom prisustvovao je i ambasador Crne Gore pri Svetoj stolici.

– U delegaciji Crne Gore bili su prva dama, ambasador Crne Gore pri Svetoj stolici i tri savjetnika predsjednika. Đukanović je ranije bio u zvaničnim posjetama Vatikanu u mandatu predsjednika vlade – kazali su "Danu" iz kancelarije bivšeg predsjednika države.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.