Nikšić: Za naknadu štete od zemljotresa stiglo 30 zahtjeva

Nikšić: Za naknadu štete od zemljotresa stiglo 30 zahtjeva

U Goliji stalno živi oko 130 domaćinstava, a zemljotres se dogodio u zoru 14. marta i u epicentru bio je jačine 5,3 stepena po Rihterovoj skali.

; Nakon zemljotresa kojim su prošle sedmice najviše pogođena pogranična sela nikšićke opštine, i to u Goliji i Banjanima, formirana je petočlana komisija koja će procijeniti nastale štete.

Za čelnika te komisije imenovan je potpredsjednik opštine Nikšić Zoran Tomić, koji je i juče sa saradnicima posjetio sela Mjesne zajednice Krstac, ali kaže da će, najvjerovatnije, tek početkom sljedeće sedmice početi da obilaze domaćinstva kako bi utvrdili kome je i kolika šteta pričinjena na objektima.

"Brojni objekti su oštećeni, tek su počeli zahtjevi da pristižu, tako da ćemo tek za nekoliko dana početi obilaziti teren. Do sada je pristiglo tridesetak zahtjeva, a najviše ih je iz sela Čarađe, Kazanci i iz sela koja su bliža granici. Imamo i zahtjeva iz Banjana. Sve su prilike da je oštećenja u zemljotresu pretrpio i manastir u Somini, da se potres osjetio u selima koja ga okružuju ili u Goliji, kako tvrde mještani, sve od Prenke do granice sa BiH. Trudićemo se da maksimalno odgovorno odradimo ovaj posao, a nakon što se utvrdi koliko je koji zahtjev opravdan, lokalna uprava će u skladu sa svojim mogućnostima i pomoći u saniranju šteta. Kao što se već čulo, prioritet će imati domaćinstva koja stalno žive na tom području", kazao je Tomić.

Izvor:Mportal; Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.