LP Spajiću: CG od EU već dobila preko pola milijarde eura, od “prije mene ništa” obično bude “poslije mene potop”

LP Spajiću: CG od EU već dobila preko pola milijarde eura, od “prije mene ništa” obično bude “poslije mene potop”

- Izjava premijera Spajića da Crna Gora “decenijama nije dobijala nikakve grantove EU”, zastrašujuća je jer prvi čovjek Vlade očigledno uopšte ne zna šta se dešavalo i šta se dešava u zemlji koju vodi. Od ponašanja “država to sam ja” i “prije mene ništa” obično se brzo dođe do onoga “poslije mene potop”. Istine radi, EU je za samo posljednjih deset godina uložila u Crnu Goru preko pola milijarde eura, pa se EU nameće kao najveći investitor u Crnu Goru, pa čudi kako je to promaklu premijeru Spajiću i njegovim finansijskim magovima - smatraju u LP.

Dodajud da za održiv razvoj države i ubrzan proces konačnog članstva u EU vrlo je važna institucionalna memorija, sistem koji je radio, radi i radiće u cilju razvoja države i društva bez obzira ko je premijer, zato odgovoran političar i državnik nastoji da inkorporira sve uspjehe svoje države u svoj rad a politikant da spali sve mostove i predstavi sebe kao ekskluzivnog spasitelja.

- Crnoj Gori ne trebaju mesijanske politike već nacionalni konsenzus oko ubrzanih reformi koje će uvesti Crnu Goru u EU do kraja ove decenije, a ne čini se da je do sada ova Vlada mnogo uložila u taj cilj, osim retorički. Za takve iskorake potrebna je politička hrabrost ali i politička volja koja se teško može iskazati u čeličnom stisku moskovske i beograske ruke - zaključuju u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.