Uhapšen sveštenik koji je bio pozitivan na kokain

Uhapšen sveštenik koji je bio pozitivan na kokain

Sveštenik izazvao saobraćajnu nesreću, pozitivan na kokain: "Uzeo sam ga greškom"

"Moj klijent je tvrdio da nikada nije dobrovoljno uzeo supstancu. Kokain se može uneti i na drugi način, ne samo ušmrkavanjem. Braniću njegov stav energično", rekao je advokat Herardo Maroko

Biskup Simone saopštio je da je odlučio da suspenduje paroha Danijela Kardenasa koji je bio pozitivan na kokain nakon saobraćajne nesreće u provinciji L'Akvila u Italiji.

Sveštenik je, nakon saobraćajne nesreće u kojoj je učestvovao i koja se dogodila prošle nedelje, testiran i potvrđeno je da je konzumirao kokain i to u velikoj količini.

Međutim, paroh je tvrdio da je supstancu greškom progutao i da nikada dobrovoljno nije želeo da je konzumira.

"Moj klijent je tvrdio da nikada nije dobrovoljno uzeo supstancu. Kokain se može uneti i na drugi način, ne samo ušmrkavanjem. Braniću njegov stav energično", rekao je advokat Herardo Maroko.

"Kako bismo zaštitili dobar ugled i proverili tačnost informacija objavljenih u štampi, ali i zbog dobrobiti parohijske zajednice Rivisondoli i Eparhijske crkve, don Danijel je privremeno suspendovan iz službe, počevši od 16. marta 2024. godine", navodi se u saopštenju.

Sveštenik se nekoliko dana nakon incidenta vratio u grad gde je paroh i učestvuje na zvaničnom liturgijskom slavlju posle nekoliko dana pauze gde se branio da nikada nije uzeo opojnu supstancu.

"Trenutno živim od dobričinstva, svoju službu radim besplatno. Ne mogu da prihvatim da mi ukaljaju imidž zbog nesreće", rekao je sveštenik.

Nesreća se dogodila pre nekoliko dana kada je sveštenik udario u zaštitnu ogradu i povredio se, a kasnije je ustanovljeno da je tokom upravljanja automobilom bio pozitivan na kokain.

Izvor:Telegraf.rs

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.