Popa: Političari da se izdignu iznad političkih interesa

Popa: Političari da se izdignu iznad političkih interesa

Ministarka evropskih poslova Maida Gorčević kaže da je Crna Gora u potpunosti posvećena rezultatima koji se od nje očekuju na evropskom putu. Sa sastanka Pododbora za pravdu, slobodu i bezbjednost, iz Delegacije Evropske unije pozvali su političare da se uzdignu iznad partijskih interesa i posvete reformama. Šefica Delegacije EU u Crnoj Gori Oana Kristina Popa pozvala je sve prisutne da se usmjere na ciljeve i izdignu se iznad političkih interesa.

Gorčević je istakla da rezultati koje su vlade i Skupština ostvarile u minulim mjesecima u oblasti vladavine prava pokazali su da su svi izazovi mogu prevazići kada postoji snažna politička volja, odlučnost i iskrena saradnja usmjerena na ostvarenje nacionalnih strateških ciljeva.

"Pred sobom smo postavili veoma ambiciozne rokove, čije ispunjenje je uslovljeno u prvom redu snažnom parlamentarnom većinom, ali i tijesnom saradnjom sve tri grane vlasti. Iako su rokovi kratki, a očekivanja velika, vjerujemo da možemo realizovati sve nedostajuće korake koje vode do ispunjenja preostalih privremenih mjerila u poglavljima 23 i 24", kazala je Gorčević.

Šefica Delegacije EU u Crnoj Gori Oana Kristina Popa pozvala je sve prisutne da se usmjere na ciljeve i planove koji su navedeni.

"Vaš rad mora da bude podržan od političara. Evropska unija i građani Crne Gore očekuju od njih da se izdignu iznad političkih interesa i postignu konsenzus kako bi se osigurala reforma", kazala je Popa.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.