Od Posebne jedinice policije, preko SPO-a do Europola
Aleksandar Radović

Od Posebne jedinice policije, preko SPO-a do Europola

Aleksandar Radović koji je imenovan za vršioca dužnosti direktora Uprave policije počeo je policijsku karijeru 1999. godina. Evo koje je sve dužnosti u bezbjednosnom sistemu obavljao i šta je obilježilo njegovu karijeru.

Na funkciju v.d. direktora Uprave policije Aleksandra Radovića, kako se navodi u obrazloženju premijera Milojka Spajića, preporučila je bogata radna biografija.

Iz dugogodišnjeg radnog iskustva Radovića na različitim pozicijama, iz Vlade ističu, njegov šestogodišnji angažman u Europolu, gdje je bio oficir za vezu Uprave policije.

Iako nije obrazložen Radovićev doprinos, iz Vlade podsjećaju da su zahvaljujući Europolu i Skaj prepiskama procesuirani brojni osumnjičeni za organizovani kriminal i korupciju. Zahvaljujući njemu, koji je, kako ističu, jedini pomoćnik direktora Uprave policije u punom mandatu, izbjegnuta je i siva lista Manival-a.

S druge strane, iz Demokratske Crne Gore saopštili su da je Radović bio kadar bivšeg prvog čovjeka policije Veselina Veljovića, optuženog za izvršenje teških krivičnih djela organizovanog kriminala i korupcije.

Radović je karijeru počeo 1999. kao policajac u posebnoj jedinici policije Cetinje, a potom je bio pomoćnik komandira voda u Srednjoj školi unutrašnjih poslova u Danilovgradu. Više godina pokrivao je različite pozicije u Centru bezbjednosti Podgorica. Radio je i u Odsjeku za suzbijanje teških krivičnih djela i u Specijalnom policijskom odjeljenju, a bio je i član radne grupe za Poglavlje 24 - pravda, sloboda i bezbjednost.

Radović je rođen 1980, završio je Pravni fakultet u Podgorici, a potom magistrirao na Pravnom fakultetu u Beogradu. Govori engleski jezik, a služi se i holandskim. Pohađao je više kurseva Ujedinjenih nacija i Interpola.

 

Izvor: RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.