Potpredsjednik SD-a podnio amandmane na Deklaraciju Parlamentarnog odbora EU i Crne Gore za stabilizaciju i pridruživanje

Potpredsjednik SD-a podnio amandmane na Deklaraciju Parlamentarnog odbora EU i Crne Gore za stabilizaciju i pridruživanje

Mugoša ukazao na potrebu saradnje između država po pitanju državljanstava, prebivališta i potencijalnih duplih birača

Mugoša predlaže i da se navede da je u cilju uspješnog završetka procesa popisa potrebno da konačni podaci budu potvrđeni kao relevantni od strane vlasti, opozicije i Savjeta manje brojnih naroda.. Kao i da se Vlada i Skupština pozovu na inteziviranje aktivnosti po pitanju usklađivanja relevantnog zakonodavstva neophodnog za adekvatno sprovođenje Zakona o životnom partnerstvu lica istog pola, jer je ostao značajan broj propisa koje treba izmijeniti i usvojiti

otpredsjednik Socijaldemokrata (SD) i šef poslaničkog kluba te partije u crnogorskom Parlamentu Boris Mugoša podnio je amandmane na Predlog Deklaracije i preporuka Parlamentarnog odbora Evropske unije i Crne Gore za stabilizaciju i pridruživanje (POSP), koje bi trebalo da budu usvojene u četvrtak na sastanku POSP-a u Strazburu.

Mugoša, koji je član POSP-a, podnio je amandman da se u dijelu Deklaracije koji se bavi izborima doda da Parlamentarni odbor Evropske unije i Crne Gore za stabilizaciju i pridruživanje ukazuje na potrebu adekvatne saradnje između država po pitanju problematike državljanstava i prebivališta, zbog potencijalnog postojanja tzv. duplih birača.

Takođe, kako je saopšteno iz SD-a, u dijelu Deklaracije koja govori o popisu Mugoša predlaže da se navede da je u cilju uspješnog završetka procesa popisa potrebno da konačni podaci budu potvrđeni kao relevantni od strane vlasti, opozicije i Savjeta manje brojnih naroda.

Potpredsjednik SD-a, u dijelu Deklaracije koji se odnosi na važnost zaštite i promocije prava LGBTIQ+ osoba, predlaže da se Vlada i Skupština pozovu na inteziviranje aktivnosti po pitanju usklađivanja relevantnog zakonodavstva neophodnog za adekvatno sprovođenje Zakona o životnom partnerstvu lica istog pola, jer je ostao značajan broj propisa koje treba izmijeniti i usvojiti.

Izvor:Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.