Delegacija crnogorske policije u posjeti Kipru povodom obilježavanja 60 godina prisustva mirovnih snaga UN-a na Kipru
DELEGACIJA CRNOGORSKE POLICIJE U POSJETI KIPRU/ - FOTO: UPRAVA POLICIJE

Delegacija crnogorske policije u posjeti Kipru povodom obilježavanja 60 godina prisustva mirovnih snaga UN-a na Kipru

Delegaciju crnogorske policije su činili v.d. pomoćnik direktora za Sektor granične policije, Milutin Vasiljević i koordinatorka Odsjeka za logistiku i podršku, Ivana Rabrenović.

- Svečanost obilježavanja godišnjice započela je dodjelom medalja pripadnicima vojnih i policijskih snaga koji su trenutno u misiji, uz obraćanje najviših predstavnika misije, koja je održana u zaštićenoj zoni UN-a, u Nikoziji - navodi se se u saopštenju.

Tom prilikom je odato priznanje 42 države koje su dale svoj doprinos uniformisanim snagama mirovne misije u proteklih 60 godina, kao i za 187 pojedinaca koji su dali svoje živote. Tim povodom, otkriven je i spomenik u čast doprinosa i žrtve pripadnika mirovne misije UN-a.

- Crna Gora je prepoznata kao država koja pruža kontinuirani i aktivan doprinos UNFICYP-u upućivanjem pripadnika policije počev od 2009. godine. Crnogorski kontigent trenutno broji sedam pripadnika Uprave policije, što je do sada najveći broj crnogorskih policijskih službenika - kazali su iz policije.

Tokom dvodnevnog boravka, upriličena je i posjeta šefici policijske komponente (UNPOL), specijalnoj policijskoj savjetnici Satu Koivu, koja je pohvalila profesionalnost, vještine i zalaganje crnogorskih policijskih službenika u svim segmentima, s posebnim osvrtom na značaj i doprinos policijskih službenica koje se trenutno nalaze u misiji.

- Ovom prilikom uručen joj je simbolični poklon zahvalnosti na podršci uz uvjeravanja da će Crna Gora nastaviti da pruža kvalitetan i kontinuirani doprinos i u narednom periodu u službi očuvanja mira i ispunjavanja mandata misije - zaključuje se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.