Mugoša kažnjena 30 odsto od zarade tri mjeseca i zabranom napredovanja

Mugoša kažnjena 30 odsto od zarade tri mjeseca i zabranom napredovanja

Nezadovoljna strana, odnosno sutkinja Suzana Mugoša i disciplinski tužilac imaju pravo žalbe Vrhovnom sudu gdje je Vrhovni sud dužan da u roku 30 dana donese konačnu odluku - kazao je Kurgaš.

Optužni predlog, kojim Mugošu terete da je počinila teži disciplinski prekršaj izjavivši kako i ona vjeruje da je presuda Apelacionog suda u predmetu "Državni udar“ kupljena, podnijela je disciplinska tužiteljka Dijana Radulović.

Svojom izjavom da je presuda Apelacionog suda u predmetu poznatom kao “Državni udar” kupljena, iznijela sam lično uvjerenje što je dio moga prava na slobodu izražavanja i zaštitu ličnog i porodičnog života, a kontekst moje izjave mora biti cijenjen u odnosu na prethodne izjave političara koji su me optuživali za korupciju, kazala je tokom ranije rasprave Disciplinskog vijeća Sudskog savjeta, sutkinja Višeg suda u Podgorici Suzana Mugoša.

- Ja sam bila u svojoj kući kada sam dala izjavu, nisam vršila sudijsku funkciju, nisam bila na javnom mjestu. Smatram da sam se ponašala primjereno, kazala je Mugoša komantarišući prvi prekršaj za koji je terete.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.