Đorđiju Pavićeviću ukinut pritvor

Đorđiju Pavićeviću ukinut pritvor

Barskom biznismenu Đorđiju Pavićeviću, koji je uhapšen 28. decembra prošle godine zbog sumnji u vezi učešća u švercu cigareta, ukinut je pritvor.

Kako je Pobjedi kazao njegov advokat Zoran Piperović, ukidanje pritvora Pavićeviću, Nikoli Kovačeviću i dvojici pripadnika nekadašnje Uprave prihoda i carina predložio je jutros specijalni tužilac Vukas Radonjić.

On je, kako navodi Piperović, predložio istražnom sudiji Suzani Mugoši ukidanje pritvora Pavićeviću i ostalim osumnjičenima u ovom predmetu.

“Danas je u okviru istražne radnje održano saslušanje poslednjeg svjedoka, kojoj je prisustvovao kolega advokat Stefan Jovanović. U saznanju sam da je sudija Mugoša poslala rješenje o ukidanju pritvora upravi UIKS-a. Dakle, pritvor za pomenuta lica je ukinut i pitanje je trenutka kada će oni napustiti Istražni zatvor, ako već nijesu”, rekao je Piperović.

Podsjećamo, krajem prošle godine SPO je po nalogu SDT-a slobode lišilo Đorđija Pavićevića – vlasnika Košarkaškog kluba Mornar iz Bara, njegovog nekadašnjeg zaposlenog Nikolu Kovačevića i carinke Ivanu Kovačević i Veljka Đuričića zbog sumnje da su učinili krivično djelo – stvaranje kriminalne organizacije, falsifikovanje službene isprave i krijumčarenje putem pomaganja.

SDT ovu grupu tereti da je prošvercovala najmanje tri broda sa duvanskim proizvodima.

Piperović je ranije kazao da je uhapšeni Pavićević dao kompletnu dokumentaciju, kao i da je izuzeto osam vreća dokumenata iz njegove firme, a iz kojih će, kako je naveo, da proizađe da je njegov klijent sve radio ispravno.

Izvor: Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.