Đuričković PES-u: Džaba štrikovi ka EU kad sahranjujete evropske vrijednosti

Đuričković PES-u: Džaba štrikovi ka EU kad sahranjujete evropske vrijednosti

Pokret Evropa Sad, koji je legitimitet sa izbora izgubio cijepanjem partije na dva dijela, daje podršku predsjedniku Skupštine koji je legitimitet izgubio protivustavnim i protivzakonitim djelovanjem, poručio je međunarodni sekretar Socijaldemokrata (SD) Miloš Đuričković.

Podsjećamo, poslanički klub Pokreta Evropa sad iznenada je juče zatražio da se iz dnevnog reda sjednice državnog parlamenta 11. marta izostavi inicijativa za razrješenje predsjednika Skupštine Andrije Mandića.

“Potez PES-a ostaće zapamćen kao primjer političke beskičmenosti. Ovim činom pokušavaju izbjeći njihovu osnovnu dužnost da, pred poslanicima i građanima, objasne odstupanje od politike na kojoj su dobili povjerenje dijela građana”, istakao je Đuričković.

Prema njegovim riječima, navodna odlučnost parlamentarne većine da ubrzaju put ka Evropskoj uniji proporcionalna je rušenju Ustava, zakona, nezavisnosti i građanskog koncepta Crne Gore.

“Džaba birokratski štrikovi na poglavlja 23 i 24, kada u praksi sahranjujete sve vrijednosti EU. Da smo demokratsko i slobodno društvo ova Skupština i ova Vlada bi još juče pali. Crnoj Gori su potrebni hitni izbori na svim nivoima jer je očigledno da zakonodavnu, izvršnu i sudsku vlast suvereno drži Andrija Mandić. Ostali su samo pioni”, zaključio je Đuričković.

Izvor:Standard

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.