Švedska se u ponedjeljak pridružuje NATO

Švedska se u ponedjeljak pridružuje NATO

Švedska će se u ponedeljak i zvanično pridružiti NATO, čime će biti završen dvogodišnji proces pridruživanja te zemlje Alijansi, prenosi danas portal Politiko.

Švedski premijer Ulf Kristerson i ministar spoljnih poslova Tobijas Bilstrom otputovaće u Vašington kako bi dokumentacija o pristupanju Švedske biti zvanično deponovana u Stejt departmentu, čime se formalno završava proces.

Ceremonija podizanja zastave zakazana je za podne.

Švedska je prošle sedmice preskočila posljednju prepreku da postane 32. članica, pošto je Mađarska kao posljednja država među članicama, podržala u parlamentu njenu kandidaturu.

Izvor:Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.