Jakšić Stojanović: Lica koja šalju prijeteće mejlove strogo kazniti
ANĐELA JAKŠIĆ STOJANOVIĆ/ - DJORDJE CMILJANIC/VLADA CRNE GORE

Jakšić Stojanović: Lica koja šalju prijeteće mejlove strogo kazniti

Ministarka prosvjete nauke i inovacija Anđela Jakšić Stojanović koja boravi u Herceg Novom nada se da će počinilac biti brzo pronađen i adekvatno sankcionisan.

Poslednjih dana prijave o lažnim dojavama o bombama  dobijaju škole u Herceg Novom, Tivtu i Kotoru. Ministarka prosvjete podsjetila je da su počinioci pronađeni za Kotor i Tivat i da je riječ o maloljetnim licima, sedamnaestogodišnjacima koji očigledno, kako ističe, na taj način provode slobodno vrijeme, javlja portal RTHN.

Dodala je da sarađuju sa Upravom policije i nada se da će se uskoro otkriti i počinilac kada je u pitanju Herceg Novi.

-Važno je da se adekvatno sankcionišu mladi koji učestvuju u ovim pričama i roditelji, jer smo došli u situaciju da je onemogućena organizacija nastave u primorskim gradovima upravo zbog ovakvih stvari. Po poslednjim informacijama koje smo dobili nadamo se da će i u Herceg Novom brzo biti pronađen počinilac, a do tada ćemo vidjeti onaj model koji sad primjenjujemo, a to je organizacija onlajn nastave jer ni u kom slučaju ne smijemo ugroziti bezbijednost djece ni u jednoj opštini uključujući i Herceg Novi, kazala je  Jakšić Stojanović.

Onlajn nastava remeti i učenike i roditelje i cijeli obrazovni sistem, kazala je Jakšić Stojanović.

-Insistiraćemo na vrlo strogim kaznama jer sve ove situacije koje smo imali do sad dovode do zaključka da se radi o maloljetnim licima koja na ovaj način ugrožavaju funkcionisanje obrazovnog sistema, kazala je Jakšić Stojanović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.