U Splitu muškarac uboden nožem u stomak
Ilustracija

U Splitu muškarac uboden nožem u stomak

Sprovedenim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 46-godišnji muškarac 27. februara oko 22.30 časova imao verbalni i fizički obračun sa oštećenim nakon što je sa povrijeđenim konzumirao veće količine alkohola. Tokom sukoba, 46-godišnjak je nožem zadao dvije ubodne rane u predjelu stomaka, saopštila je PU Splitsko-dalmatinska.

 

Muškarac je lakše povrijeđen.

Utvrđeno je da postoji osnovana sumnja da je 46-godišnjak izvršio krivična djela teška tjelesna povreda u pokušaju na štetu 34-godišnjaka opisana u čl. 118 stav 1 u vezi sa članom 34 Krivičnog zakonika, a nakon uviđaja, uz krivičnu prijavu, predat je pritvorskom nadzorniku.

Takođe, kriminalističkom istragom utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 34-godišnji muškarac istog dana oko 22.30 časova u alkoholisanom stanju narušio javni red i mir na javnom mjestu napavši četrdesetšestogodišnjeg muškarca, udarajući ga pesnicom u glavu i vrijeđajući ga pogrdnim riječima i na opisani način ostvario obilježja djela iz čl. 13 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Nakon obavljenog uviđaja, uz optužni predlog priveden je nadležnom opštinskom sudu za prekršaje. Usvojen je predlog policije i određen mu je pritvor od 10 dana.

Takođe, utvrđeno je da je muškarac star 46 godina posedovao 0,5 grama marihuane i osam bočica metadona i da je izvršio elemente prekršaja iz člana 3 Zakona o suzbijanju zloupotrebe droga, zbog čega će protiv njega biti podignuta optužnica nadležnom opštinskom sudu za prekršaje.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.