Evakuisane sve škole u Herceg Novom zbog lažnih dojava o bombama

Evakuisane sve škole u Herceg Novom zbog lažnih dojava o bombama

U toku su aktivnosti za otkrivanje e-mail adrese sa koje stižu prijetnje bombama

U hercegnovskim osnovnim i srednjoj školi jutros nema redovne nastave, zbog prijetećih mejlova o postavljenim eksplozivnim napravama.

Kako prenosi Novski portal, mejlovi su stigli na adrese svih škola, djelovali su bezazleno, ali pripadnici Odjeljenja bezbjednosti Herceg Novi su morali da postupe po protokolu, zarad bezbjednosti djece i osoblja.

Načelnik Odjeljenja bezbjednosti Herceg Novi Slobodan Đokić potvrdio je tom portalu da su obavili pretrage svih prostorija i utvrdili da su dojave bile lažne.

„Djeca se evakuišu, policija je na terenu, postupamo po protokolu, ne treba paničiti, dojave su lažne“, kazao je Đokić.

On je rekao da su sve snage policije usmjerene na rješavanje tog problema.

Đokić je naveo da je u srijedu u Herceg Novom bio i antitetroristički ATP desetočalni tim, sa tri specijalna vozila, specajalno obučenim psima i savremenom opremom.

Obavljen je, kako je kazao, pregled cijele Srednje škole „Ivan Goran Kovačić“ i specijalci su ustanovili da je škola bezbjedna.

U toku su aktivnosti za otkrivanje e-mail adrese sa koje stižu prijetnje bombama.

Na tome svakodnevno radi tim za visokotehnološki kriminal (VTK) iz Podgorice.

Đokić je rekao da imaju najavu da će počinilac biti vrlo brzo pronađen, identifikovan i procesuiran.

Istovremeno, putem Interpola traju provjere i sa drugim državama, iz kojih je moguće da stižu mejlovi uznemirujuće sadržine.

Izvor:Vijesti

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.