Brutalnost policije u Tel Avivu: Demonstante udarali pendrecima

Brutalnost policije u Tel Avivu: Demonstante udarali pendrecima

Hiljade demonstranata okupilo se u subotu uveče u Tel Avivu na novim protestima protiv vlade Benjamina Netanjahua, a kao i prethodni put, policija je i u subotu pokazala veliku brutalnost.

Demonstranti su se okupili ispred vojnog štaba izraelske vojske u ovom gradu i pozvali su vladu na usvajanje dogovora s Hamasom o oslobađanju talaca.

Takođe, brojni demonstranti su pozvali na prijevremene izbore, smjenu premijera Benjamina Netanjahua, ali i diplomatsko rješenje izraelsko-palestinskog sukoba.

Vrlo brzo, tenzije na protestima su eskalirale, a demonstranti su ušli u sukob sa policijom.

Jedan od policajaca koji je učestvovao na ovim protestima, udario je stariju osobu uzdama konja po glavi.

- Demonstrant je u tom trenutku pao na zemlju i držao se za glavu - piše The Times of Israel.

Povodom protesta i brutalnosti policije oglasio se i lider izraelske opozicije Jair Lapid.

- Nasilje policije prema demonstrantima, među kojima su i porodice talaca, opasno je, antidemokratsko i ne može se nastaviti. Pravo na protest je osnovno pravo i ne možete ga oduzeti vodenim topovima i pendrecima - poručio je Lapid.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.