Rusija prijeti da će sahraniti Navalnog u zatvoru ukoliko porodica ne pristane na tajnu sahranu

TVRDE NJEGOVE KOLEGE

Rusija prijeti da će sahraniti Navalnog u zatvoru ukoliko porodica ne pristane na tajnu sahranu

Ruske vlasti navodno prijete da će sahraniti Alekseja Navalnog na teritoriji arktičke zatvorske kolonije u kojoj je umro ukoliko njegova porodica ne pristane na zatvorenu sahranu, saopćio je tim opozicionog lidera.

Navalni je umro prošle sedmice nakon što je proveo više od tri godine iza rešetaka, što je izazvalo bijes i osudu zapadnih lidera i njegovih pristalica.

Nekoliko vodećih ruskih kulturnih ličnosti i aktivista pozvalo je vlasti da predaju tijelo njegovoj majci, koja je prošle subote stigla u zatvorsku koloniju u sjevernom Sibiru.

An investigator called Alexey’s mother an hour ago and gave her an ultimatum. Either she agrees to a secret funeral without a public farewell within 3 hours, or Alexey will be buried in the colony. She refused to negotiate with the IC, as they are not authorised to decide how and…

"Prije sat vremena, istražitelj je nazvao Aleksejevu majku i dao joj ultimatum. Ona ima tri sata da pristane na tajnu sahranu bez javnog oproštaja, inače će Aleksej biti sahranjen u koloniji", piše Navalnijev glasnogovornik Kira Jarmiš u objavi na X-u.

Njegova majka Ljudmila Navalnaja odbila je da pregovara.

"Jer nemaju ovlaštenja da odlučuju kako i gdje da sahrane njenog sina", dodaje Jarmiš.

Izvor:Klix.ba

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.