POTRESNA OBJAVA MAJKE POGINULE NIKOLINE: Hvala ti za najljepših 13 godina! DIJETE LETJELO 33 METARA, VOZAČ BRINUO ZA SVOJ AUTO

POTRESNA OBJAVA MAJKE POGINULE NIKOLINE: Hvala ti za najljepših 13 godina! DIJETE LETJELO 33 METARA, VOZAČ BRINUO ZA SVOJ AUTO

Vera Janković, majka koja je izgubila svoju svjetlost, trinaestogodišnju Nikolinu, u nesreći koja je potresla temelje njihove porodice, podijelila je video i slike koje sežu od prvih trenutaka Nikolininog života, pa sve do njenih posljednjih dana

"Pokušaćemo da se sjećamo milion osmjeha u ovih 13 godina. Pokušaćemo da dan tvog rođenja bude podsjetnik za svu ljubav i dobrotu koju si dijelila. Pokušaćemo da se sastavimo kad god se slomimo od tuge. Hvala ti za najljepših 13 godina u mom životu. Svakim danom, volim te sve više."

Vera Janković, majka koja je izgubila svoju svjetlost, trinaestogodišnju Nikolinu, u nesreći koja je potresla temelje njihove porodice, podijelila je video koji seže od prvih trenutaka Nikolininog života, pa sve do njenih posljednjih dana.

Dok je prelazila ulicu, udario ju je kolima Vladan K, čovjek od sedamdeset godina, ne poštujući ograničenje brzine.

Kroz ovaj video, Vera se kroz emotivne fotografije vratila kroz vrijeme i prisjetila se svih onih trenutaka sreće, osmjeha i bezbrižnih dana provedenih sa Nikolinom, koji su sada postali dragocjena uspomena.

Nikolina ostaje vječno u srcima svojih najmilijih kao simbol ljubavi koja nadilazi vrijeme.

Nikolinino bezbrižno detinjstvo prekinuto je u trenu

Nikolinu je udario Vladan K. (70) dok je prelazila pješački prelaz. Odletjela je 33 metra u dalj i dva metra u vis, a vozač automobila nije je ni pogledao.

Prema riječima očevidaca, ispušio je cigaretu i iznervirao se zbog štete na karoseriji. Skupljao je tablice da ih ne zgaze, a nije zaustavio saobraćaj da još neko ne zgazi Nikolinu.

- Tog dana, Nikolina je pozvala tatu posle škole i rekla mu "tata, stižem kući". Ubrzo nakon toga, stigao mi je poziv sa nepoznatog broja, pozvao me je očevidac nesreće koji mi je samo kratko rekao da su Nikolinu udarila kola i da ju je odvela Hitna pomoć. Moja Nikolina se nikada nije vratila iz škole - rekla je ranije majka Vera.

Kako je tada navela, sa suprugom je odmah otišla u Klinički centar, dok je u međuvremenu pozvala nepoznati broj kako bi ga pitala za detalje nesreće.

- Pitala sam ga da li je bila svjesna, kako je izgledala, a on mi je samo kratko rekao "neka vam je Bog u pomoći, auto je od jačine udarca u vašu ćerku potpuno uništen". Ipak, nadala sam se. U bolnici sam je vidjela dok su je vodili na skener, bila je u nesvjesnom stanju - ispričala je ožalošćena majka.

Vera ističe i da njena ćerka nije imala povrede na tijelu.

- Udarac je bio toliko jak da su njoj glava i mozak najviše stradali i imala je povrede unutrašnjih organa, nagnječenje pluća, ali ruke i noge nisu joj bile slomljene. Nakon skenera dolazi doktor i priča nam kako je ona u komi i da je to najniži stepen kome tri, a da je ona u stepenu četiri. I nakon toga, mi smo i dalje pitali da li su joj slomljene ruke, noge, kičma, da li će ostati invalid? Doktor nam je tada rekao: "Vi uopšte ne razumijete šta vam ja pričam" - dodaje ona.

Kako kaže, koliko god da je doktor pričao i objašnjavao im, oni nisu mogli da ga razumiju ili samo jednostavno nisu mogli da prihvate.

- Rekao nam je "mi ne znamo da li će ona preživjeti noć". Pokušali su da joj pomognu, ali već nakon 48 sati Nikolina je doživela moždanu smrt, koja se u nekim zemljama proglašava i kao zvanična smrt i tada pacijenta skidaju sa aparata. Kod nas to nije slučaj - priča majka kroz suze.

"Vaše dijete ništa nije krivo"

Kada je počelo suđenje, roditelji ubijene Nikoline psihički su se spremali za susret sa Vladanom K, muškarcem koji je usmrtio njihovo dijete.

- On nas nikada nije kontaktirao, niti nam je izjavio saučešće. Čak smo muž i ja na prvom pretresu razmišljali šta ćemo raditi ako nam priđe, koliko smo naivni bili. Psihički smo se spremali šta ćemo da kažemo, a to se nikada nije desilo - dodaje ona.

Izrevoltirani roditelji napravili su protest u Kragujevcu i zahtijevali da bude u pritvoru makar 30 dana ili duže, ali tada su saznali informacije koje su dodatno produbile njihovu bol.

- Tada smo saznali da vi, iako ubijete nekoga, imate dozvolu, a možete i da izađete iz zemlje. Nakon protesta su njegovi advokati pričali kako je to poziv na linč, iako mi nijednog trenutka u tim trenucima nismo objavljivali njegovo ime i prezime i kako bismo zaštitili njegov identitet. Sada se pitam zbog čega, kada ni to nije zaslužio - navodi ona.

U septembru je bilo poslednje ročište, a prvostepena presuda je osam godina. Prema riječima majke, ni porodica a ni njihovi advokati nemaju pravo da ulože žalbu.

                                                                                                                                                                                                                Izvor:Kurir

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.