Uspjeh crnogorskog košarkaša u Španiji

Uspjeh crnogorskog košarkaša u Španiji

Prošle sezone je nadmašio legendu kluba Ćavija Sančeza i postao drugi po broju odigranih mečeva (ispred je samo Sadiel Rohas), a Nemanja Radović je ove sezone otišao korak naprijed i sebi obezbijedio mjesto u istoriji Mursije – crnogorski košarkaš je u pobjedi protiv Granade (91:78) u Endesa ligi upisao šest poena i postao najbolji strijelac u istoriji španskog kluba sa 2.084 poena. Pretekao je Ralfa Mekfersona (2.082).

Nemanja Radović najbolji strijelac u istoriji Mursije

Crnogorski reprezentativac je klupski rekord oborio u finišu utakmice, a nakon njegovih poena uslijedila je erupcija oduševljenja u dvorani, a saigrači na parketu su prilazili i čestitali mu veliki uspjeh.

- Nevjerovatan trenutak, uzbuđen sam. Poseban trenutak za mene u posebnom klubu kakav je Mursija - rekao je Radović nakon utakmice.

Radović je ljetos potpisao novi dvogodišnji ugovor sa klubom, za koji igra u drugom mandatu, koji traje od 2020. godine. Prethodno je dres španskog tima nosio u periodu od 2014. do 2017. godine.

Učestvovao u nekim od najvećih uspjeha kluba, kao što su prvi plasman u plej-of ACB lige u sezoni 2015/16, polufinale Kup kralja u sezoni 2021/22. ili prvo učešće u evropskom takmičenju (2016/17).

Radović je košarkom počeo da se bavi u mlađim kategorijama bjelopoljskog Centra, a prije odlaska u Španiju je nastupao za Mornar, Budućnost, Vršac, grčki KAOD i Megu.

Izvor:Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.