Brnabić: Podnijela bih ostavku kada bi mi neko zatražio međunarodnu istragu
Ana Brnabić

Brnabić: Podnijela bih ostavku kada bi mi neko zatražio međunarodnu istragu

Predsjednica Vlade Srbije u tehničkom mandatu Ana Brnabić izjavila je da nema namjeru ni sa kim da razgovara posle usvajanja rezolucuje Evropskog parlamenta o izborima u Srbiji, i da bi podnijela ostavku kada bi neko od nje zatražio međunarodnu istragu.

Brnabić je za RTS izjavila da će za generacije ostati upisano da su u Srbiji postojali politički akteri koji su tražili da se ukine suverenitet njihove zemlje.

“Ja nemam nikakvu najmeru da razgovaram ni sa kim nakon usvajanja te rezolucije. Ja bih volela da vidim da neko dođe i da mi traži međunarodnu istragu, da ja kao predsjednica Vlade, pa makar i u tehničkom mandatu, da dozvolim međunarodnu istragu u sopstvenoj zemlji, ja bih, vjerujte, tog trenutka dala ostavku da mi neko to traži“, rekla je Brnabić za RTS.

Premijerka u tehničkom mandatu je aktuelnu situaciju uporedila čak sa austrougarskim ultimatumom od prije 110 godina, koji je prethodio Prvom svetskom ratu, i kada je, kako je navela, srpska vlada prihvatila sve osim međunarodne istrage.

“Istragu mogu samo naše institucije da sprovode, nikad ne bih ni razgovarala o tome“, rekla je Brnabić.

“To što Kurti radi srpskom narodu je zločin protiv čovječnosti“

Brnabić je ocijenila i da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić na sjednici Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija jasno i argumentovano pokazao da je to što premijer Kosova Aljbin Kurti radi srpskom narodu na Kosovu zločin protiv čovječnosti.

Istakla je Vučić tom prilikom ukazao da Kurti i Priština sistemski kreiraju nepodnošljive uslove za život srpskog naroda na Kosovu i time izazivaju nepopravljivu štetu po njihov opstanak.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.