Sanji Vulić će biti uručen prekršajni nalog zbog psovanja pred Sudom BiH

Sanji Vulić će biti uručen prekršajni nalog zbog psovanja pred Sudom BiH

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo uručit će prekršajni nalog Sanji Vulić (SNSD) zbog današnjeg nedoličnog ponašanja pred Sudom Bosne i Hercegovine, saznaje Klix.ba.

Povodom nedoličnog ponašanja zastupnice u Parlamentu BiH Sanje Vulić prilikom današnjeg dolaska pred Sud Bosne i Hercegovine na ročište u predmetu koji se vodi protiv Milorada Dodika, ministar MUP-a KS Admir Katica naglašava da se psovke i uvrede neće tolerisati.

"Psovke, uvrede, vrijeđanje institucija Bosne i Hercegovine i građana nećemo tolerisati. Pratimo, nadziremo i kontrolišemo svaki dolazak, ali ne dozvoljavamo udar na naše instutucije i prelazak 'crvene linije'. Zastupnica u Parlamentu BiH Sanja Vulić pokazala je danas elementarno nepoštivanje institucija ove zemlje, naših građana, bahatost i nekulturu", kaže Katica.

Nadalje, Katica, također, kaže da su pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo utvrdili danas narušavanje javnog reda i mira naročito drskim ponašanjem, grubim vrijeđanjem drugog lica ili drugim bezobzirnim ponašanjem, zbog čega će Sanji Vulić biti uručen prekršajni nalog za koji je predviđena kazna u iznosu od 200-600 KM.

"Ovo je poruka svima koji ne poštuju zakone ove zemlje da će policija MUP-a Kantona Sarajevo spremno djelovati i omogućiti svima da uživaju zakonom zagarantovana prava, ali i snose posljedice za kršenje istih", zaključio je Katica.

Izvor:Klix.ba

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.