Godišnji odmor ne može priuštiti 55 odsto Makedonaca

Godišnji odmor ne može priuštiti 55 odsto Makedonaca

Više od polovine Makedonaca ne može sebi da priušti godišnji odmor, pokazala je analiza statističkog portala "Landgeist" na osnovu podataka Eurostata. Prema toj analizi, kako je prenijela agencija MIA, 55 odsto stanovnika Sjeverne Makedonije ne može sebi da priušti jednonedeljni odmor van mjesta stanovanja.

Dodaje se da su od Sjeverne Makedonije u Evropi gori Albanija, gdje 58,3 odsto građana ne može da ode na odmor, Turska (60,8 odsto), Rumunija (62,5 odsto), Crna Gora (67,2 odsto) i Kosovo (69 odsto).

U Grčkoj, prema analizi portala "Landgeist", 48,8 odsto građana ne mogu da priušte godišnji odmor, u Bugarskoj 43,8 odssto, u Srbiji 43,6 odsto, Hrvatskoj 41,7 odsto, a u Sloveniji 16,7 odsto.

Odmor duži od nedelju dana u toku godine najviše sebi mogu priuštiti stanovnici Luksemburga gdje samo 7,6 odsto nema takvu mogućnost, u Norveškoj (7,9 odsto), Švajcarskoj (8,4 odsto) i na Islandu (8,6 odsto).

Na odmor ne može da ode 21,9 odsto Njemaca, 23,4 odsto Britanaca, 25,4 odsto Francuza i 36,6 odsto Španaca.

 

Izvor: Beta

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.