Tepić: Ćuruviji prijetio Vučić, danas se krug zatvorio

Tepić: Ćuruviji prijetio Vučić, danas se krug zatvorio

Potpredsjednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić izjavila je, reagujući na oslobađajuću presudu za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije, da je on ubijen u vrijeme aktuelnog predsjednika Srbije Aleksandra Vučića koji mu, kako tvrdi Tepić, prijetio.

Tepić tvrdi da se Vučić osvetio Ćuruviji.

"Nema kazne za ubistvo novinara Ćuruvije. Ubijen u vrijeme Vučića koji mu je prijetio. Počinioci oslobođeni u vrijeme Vučića. Krug se zatvorio“, napisala je Tepić na društvenoj mreži Iks.

Podsjetiomo, Apelacioni sud u Beogradu objavio je danas presudu donijetu prije skoro deset mjeseci po kojoj su okrivljeni za ubistvo Slavka Ćuruvije – Radomir Marković, Milan Radonjić, Miroslav Kurak i Ratko Romić oslobođeni krivice.

Četvoricu pripadnika nekadašnjeg Resora državne bezbjednosti prije toga je Posebno odjeljenje za organizovani kriminal dva puta proglasilo krivim i osudilo na ukupno 100 godina zatvora.

Novinar i vlasnik listova „Dnevni telegraf“ i „Evropljanin“ ubijen je 11. aprila 1999 . godine u Svetogorskoj ulici, sa više hitaca.

Za to ubistvo tek 2015. godine optuženi su tadašnji načelnik Državne bezbjednosti (DB) Radomir Marković i trojica visokih funkcionera DB-a Milan Radonjić, Ratko Romić i njegov kum Miroslav Kurak.

 

Izvor: N1

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.