Ubistvo u psihijatrijskoj bolnici u Hrvatskoj: Jedan pacijent šakama ubio drugoga

Ubistvo u psihijatrijskoj bolnici u Hrvatskoj: Jedan pacijent šakama ubio drugoga

U psihijatrijskoj bolnici Insula na Rabu dogodilo se ubistvo. Jedan pacijent je šakama ubio drugoga.

Iz policije su naveli da si sinoć zaprimili dojavu da je u zdravstvenoj ustanovi na području ostrva Raba zatečeno mrtvo tijelo muške osobe. Uviđaj je u toku, a u službene prostorije policije priveden je muškarac koji se dovodi u vezu s ovim događajem.

Tačan uzrok smrti pomenutog muškarca biće utvrđen obdukcijom.

Policija nastavlja s kriminalističkim istraživanjem kako bi se utvrdile sve okolnosti, kao i relevantne činjenice ovog događaja, prenosi Index.hr.

Oglasila se i bolnica.

“Dana 31. januara 2023.u 20.55 dogodio se tragičan događaj prilikom kojeg je, nakon kratkog verbalnog sukoba, bolesnik s nekoliko udaraca šakom udario subolesnika i nanio mu teške povrede. Uprkos brzoj intervenciji dežurne službe i poduzetim mjerama reanimacije te dolasku HMP, bolesnik je preminuo”.

Cijeli događaj se prema izjavama zbio u svega nekoliko desetina sekundi.

Radi se o bolesnicima koji su bili na liječenju u tzv. dobrovoljnom statusu, a tokom samog liječenja nisu pokazivali neprimjereno niti agresivno ponašanje.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.