Potresan govor Farisove majke: Rekla sam mu

Potresan govor Farisove majke: Rekla sam mu "sine nemoj izlaziti", odgovorio je da neće dugo... i nikad mi se nije vratio

Majka ubijenog Farisa Pendeka obratila se prisutnima večeras u dvorištu Osnovne škole Osman Nakaš na Čengić Vili. U potresnom govoru zahvalila se svima što su došli i izrazila nadu da ubica njenog djetat nikad neće izaći na slobodu.

"Počela sam novi život u ovom kvartu 2001. godine. Djecu sam uputila na pravi put, školovala u ovoj školi. Hvala divnom ovom osoblju, učiteljici Tatjani, hvala razrednoj Melihi, hvala Petoj gimnaziji i djeci koja su ovo učinila. Zbog vas sam došla da vam se zahvalim", kazala je na početku.

Izrazila je nadu da će Faris biti posljednja osoba u ovoj državi koji je ubijen samo zato što se vraćao kući.

"Ja sam mu rekla 'sine nemoj izlaziti, sutra je škola'. Rekao je 'neću dugo, vratit ću se'. I nikad mi se više nije vratio. Nikad njegove lijepe, zelene oči... Moja duša, moja polovica srca. Druga mi je moj Ismet... Hvala vam još jednom, svima koji ste danas došli. Hvala ovim divnim ženama koje su napunile džamiju na tehvidu, ja nisam imala snage. Naša vrata su vam otvorena. Ja ne mogu zaboraviti šta ste sve učinili za moje dijete", dodala je.

Veliki broj građana se okupio u Sarajevu da oda počast brutalno ubijenom Farisu Pendeku

Kako je rekla, nada se da ubica njenog djeteta nikad neće izaći na slobodu.

"Dabogda ga svaka moja suza stigla, i mog sina, i muža i sviju vas. Hvala vam do neba...", kazala je neutješna majka.

lll
Veliki broj građana, prijatelja i rodbine ubijenog 19-godišnjaka Farisa Pendeka okupio se večeras u dvorištu Osnovne škole Osman Nakaš na Čengić 
Oni su se okupili u znak sjećanja na svog prijatelja, komšiju, rođaka i sugrađanina, ali i znak protesta zbog njegovog brutalnog ubistva koje se dogodilo u nedjelju malo prije ponoći na Otoci.

lkll1

Također, Vijeće roditelja Kantona Sarajevo podržalo je ovu incijativu te su danas pozvali roditelje da se pridruže skupu kako bi se na miran i dostojanstven način odala počast djetetu - srednjoškolcu.

U Sarajevu je u ponedjeljak navečer uhapšen Adem Šuman, osumnjičen da je ubio mladića Farisa Pendeka. Nakon toga je predat u nadležnost Tužilaštva KS, a zatraženo je i određivanje pritvora o čemu će odluka biti donesena sutra.

Pored Šumana uhapšene su još dvije osobe koje se sumnjiče da su mu pomogle u skrivanju nakon ubistva.

Prema prvim informacijama, svađa u saobraćaju bila je razlog da osumnjičeni Adem Šuman potegne za vatrenim oružjem i puca na Farisa Pendeka i njegove prijatelje u automobilu Citroen.

GRAĐANI UZNEMIRENI

Nakon što je ponovo pala krv na sarajevskom asfaltu, šta do sada znamo o brutalnom ubistvu

Napadač je, prema prvim informacijama, nakon prepirke izašao iz vozila te pucao prema bijelom Citroenu u kojem su se nalazila četiri putnika, a zatim pobjegao. Sve se odigralo na semaforu u naselju Otoka.

Faris Pendek (2005. godište) je ubijen na mjestu pucnjave, a dvojica njegovih prijatelja D. K. (2005.) i E. R. (2005.) su ranjena i prošli su s lakšim tjelesnim povredama. Treći putnik u automobilu, na svu sreću, nije zadobio povrede.

Izvor:Klix.ba

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.