Odloženo suđenje Đeljošaju, ODT će ponovo tražiti skidanje imuniteta
Foto: Pobjeda/Dobrilo Malidžan

Odloženo suđenje Đeljošaju, ODT će ponovo tražiti skidanje imuniteta

Pred Osnovnim sudom u Podgorici je po četvrti put odložen glavni pretres u krivičnom postupku koji se pred ovim sudom vodi protiv okrivljenog ministra ekonomije Nika Đeljošaja. Njemu se sudi zbog pozivanja na otpor, jer je za vrijeme pandemije koronavirusa, pozivao na nepoštovanje mjera.

Iz suda je saopšteno da je branilac Đeljošaja podneskom od 12.09.2023. godine od suda zahtijevao da se krivični postupak protiv okrivljenog N.Đ. prekine, budući da okrivljeni N.Đ. kao poslanik uživa imunitet i ne može biti pozvan na krivičnu ili drugu odgovornost, a koji podnesak je upućen nadležnom državnom tužilaštvu.

-Na današnjem glavnom pretresu, zakazanom za 13 časova, nadležni državni tužilac je obavijestio sud da je ODT u Podgorici dana 12.10.2023. godine zatražilo od Skupštine Crne Gore odobrenje za krivično gonjenje ovdje okrivljenog N.Đ., nakon čega se obraćalo ponovo dana 15.11.2023. godine Skupštini Crne Gore, pri čemu je dana 27.11.2023. godine Skupština Crne Gore od ODT-a u Podgorici zatražila dostavljanje optužnog akta iz ovog predmeta, koji joj je i upućen i ista ga je primila dana 08.12.2023. godine. Međutim, do dana održavanja ovog glavnog pretresa Skupština Crne Gore nije obavijestila ODT Podgorica po navedenim aktima, iz kojih razloga će ODT Podgorica uputiti urgenciju radi postupanja - navode iz suda, dodajući da je naredni pretres zakazan za 28. februar.

Izvor Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.