Foto: MANS

MANS pozviva na odgovor države

"Golubovići primjer drastične razlike između prihoda i životnog stila"

NVO MANS je objavio podatak da je porodica penzionisanog službenika Agencije za nacionalnu bezbjednost Duška Golubovića za samo jednu godinu stekla vozila i nekretnine u vrijednosti više od 150.000 eura, a imali su samo 20.000 ušteđevine. Iz ove NVO pozivaju na snažan odgovor države na evidentnu razliku između životnog stila i zvaničnih prihoda onih koji su na prvoj linija odbrane države od kriminala i korupcije.

Kako navode u objavi MANS-a, Golubovići su stekli dva vozila VW Passat vrijedna 56.000 eura, stan od 46 kvadrata - 50.000 eura i BMW X4 vrijedan 57.000 eura. Ušteđevina je bila 20.000 eura.

"Posljednje istraživanje NVO MANS o imovini i prihodima bivšeg obavještajca pokazuje do koje mjere je potreban snažan i institucionalni odgovor na evidentnu razliku između životnog stila i zvaničnih prihoda onih koji su na prvoj linija odbrane države od kriminala i korupcije", poručuju iz Mansa.

Podsjećamo ova NVO je napravila istraživanje kojim se pokazalo da je porodica Golubović za 10 godina trekla imovinu vrijednu više od milion eura.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.