Foto: Ministarstvo ljudskih i manjinskih prava

Đeka i Rajzing Rajnke na sastanku

"Crna Gora da nastavi sa ispunjavanjem obaveza iz evropske agende"

Snažno podržavam multietničku, multikonfesionalnu i multikulturalnu Crnu Goru, tolerantnu i posvećenu evropskim vrijednostima i vjerujem da će ubrzavanjem realizacije obaveza iz evropske agende učvrstiti svoju poziciju prve naredne članice Evropske unije, poručio je ministar ljudskih i manjinskih prava Fatmir Đeka u razgovoru sa Džudi Rajzing Rajnke, ambasadorkom Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori.

Đeka je upoznao ambasadorku Rajnke sa stepenom realizacije obaveza Ministarstva, aktivnostima na kojima radi i izazovima koji predstoje.

"Najviše obaveza u narednom periodu imamo u normativnom okviru, radimo na dvije nove strategije i na boljoj realizaciji preostalih obaveza, budući da veći dio prethodne godine protekao u tehničkom mandatu Vlade, rekao je Đeka.

Dodao je da nam je sada u fokusu usvajanje Zakona o zaštiti jednakosti i zabrani diskriminacije i uspostavljanje Direktorata za zaštitu prava lica sa invaliditetom.

Rajnke je istakla važnost zadržavanja evropskog puta Crne Gore. Ona je u razgovoru sa ministrom ponovila posvećenost Sjedinjenih Američkih Država podršci strateškim ciljevima Crne Gore koji su kompatibilni sa evropskom i evroatlanskom agendom, imajući u vidu da je Crna Gora članica NATO-a i ozbiljan kandidat za ulazak u Evropsku uniju.

"Sjedinjene Američke Države nastaviće da prate realizaciju politika u oblasti zaštite ljudskih prava i sloboda", istakla je ambasadorka, ističući važnost saradnje sa civilnim sektorom i dobre komunikacije strateških politika u cilju realizacije aktivnosti za njihovo sprovođenje.

Sagovornici su zaključili da je neophodna tijesna i kontinuirana saradnja sa civilnim sektorom, međunarodnim partnerima kako bi implementacija strateških ciljeva bila uspješna, ali prije svega djelovanje Crne Gore u skladu sa evropskim vrijednostima.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.