Spajić: Vlada je u potpunosti pro-evroatlantska, Sjedinjene Američke Države naš ključni partner i saveznik
Foto: Vlada Crne Gore

Premijer na sastanku sa ambasadorkom SAD

Spajić: Vlada je u potpunosti pro-evroatlantska, Sjedinjene Američke Države naš ključni partner i saveznik

Vlada Crne Gore je u potpunosti pro-evroatlantska, a Sjedinjene Amerčke Države naš ključni partner i saveznik, kazao je predsjednik Vlade Milojko Spajić na sastanku sa ambasadorkom SAD Džudi Rajzing Rajnke.

"Premijer je upoznao ambasadorku sa planovima u narednom periodu i istakao da su evropske integracije, povećanje životnog standarda građana i snaženje bezbjednosnog sektora u fokusu rada Vlade.

Ambasadorka Rajnke je istakla očekivanje da će Vlada brzo ostvariti napredak u ispunjavanju svojih obavez akako bi Crna Gora napredovala ka članstvu u EU i ostala jak saveznik u NATO-u", navodi se u saopštenju Spajićevog Kabineta. 

Sagovornici su razmijenili mišljenja o mogućnostima intenziviranja ekonomske saradnje sa naglaskom na privlačenje više američkih investicija u Crnu Goru.

Jedna od tema sastanka bila je i predstojeći popis stanovništva, a premijer je poručio da će Vlada učiniti sve kako bi sam proces bio najinkluzivniji mogući.

"Za dalji razvoj potrebni su nam podaci, ali podaci koji su kredibilni i priznati od svih relevantnih aktera", zaključio je premijer.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.