Odgođeno saslušanje Suzane Mugoše pred Disciplinskim vijećem

Odgođeno saslušanje Suzane Mugoše pred Disciplinskim vijećem

Zbog zahtjeva jednog člana Disciplinskog vijeća Sudskog savjeta da bude izuzet, sutkinja Višeg suda u Podgorici i kandidatkinja za funkciju Vrhovne državne tužiteljke Suzana Mugoša neće biti saslušana sjutra pred tim organom.

Novi termin saslušanja biće utvrđen naknadno.

Optužni prijedloga protiv Mugoše podnijela je disciplinska tužiteljka Dijana Radulović. Tereti je da je počinila teži disciplinski prekršaj kada je izjavila kako i ona vjeruje da je presuda Apelacionog suda u predmetu „državni udar“ – kupljena!

Suzani Mugoši je Optužni prijedlog uručen odmah nakon Nove godine, 3. januara, a disciplinska tužiteljka traži novčanu kaznu – polugodišnje umanjenje plate 30 odsto, zbog toga što je javno komentarisala presudu koja nije pravosnažna.

Podsjetimo, Suzana Mugoša je, reagujući na optužbe lidera DF Andrije Mandića i Milana Kneževića, kazala kako je saglasna sa njima da SDT treba da ispita sve okolnosti donošenja prvostepene (Vijeća Višeg suda kojim je ona predsjedavala) i drugostepene (Apelacionog suda)presude u predmetu „državni udar“. Mugoša je još rekla kako je „odluka Apelacionog suda falsifikat službene isprave“ pošto u njoj nijesu vjerodostojno preneseni navodi iz prvostepene presude „s očiglednom namjerom da promijeni suštinu“.

 

Izvor:Antena M

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.