Mašković: Za ugovore o djelu skoro milion, a za podstanare samo 100 hiljada eura
Miloš Mašković, Foto: Socijaldemokrate

Mašković: Za ugovore o djelu skoro milion, a za podstanare samo 100 hiljada eura

Prema najavama iz Glavnog grada uskoro će biti raspisan javni poziv za naknadu dijela troškova zakupnine stanova, na šta je reagovao šef Kluba odbornika SD-LP u Skupštini Glavnog grada Miloš Mašković, navodeći da je iznos od 100 hiljada eura predviđen budžetom mizeran, te da je gradskoj upravi važnije da partijski zapošljava umjesto da brine o podstanarima.

“Glavni grad je iz budžeta od 133 miliona eura, za podstanare koji žive na teritoriji Podgorice opredijelio mizernih 100 hiljada eura, što je posebno problematično u kontekstu uvećanja cijena zakupa stanova, ali i zbog činjenice da Glavni grad ne raspolaže preciznim podacima o broju podstanara.”

Mašković je amandmanom na budžet za 2024. godinu zatražio da se iznos opredijeljen za podršku podstanarima uveća za 100%, međutim, gradska uprava za to nije imala sluha.

“Uvećanje od 100% predloženo je zbog značajnog povećanja cijena zakupa stanova u Glavnom gradu u posljednje dvije godine. Navedeno povećanje cijena zakupnine stanova prouzrokovano je prilivom stranih državljana, kao i opštom inflacijom, što je dovelo do značajnog povećanja troškova života za lokalno stanovništvo. Bez adekvatne podrške, mnogi podstanari se nalaze u teškoj situaciji, gdje veći dio svojih prihoda moraju odvajati za osnovne životne potrebe. Povećanjem podrške podstanarima, mi kao društvo pokazujemo razumijevanje i solidarnost prema onima koji su najviše pogođeni ovim promjenama na tržištu nekretnina.”

“Gradska uprava ima svoje prioritete, a to je očigledno da partijski zapošljava po osnovu ugovora o djelu. Podstanari će izgleda morati da se snalaze sami, kako znaju i umiju i to uz povećanje cijene vode, parkinga, komunalija, a možda uskoro i vazduha,” zaključio je Mašković.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.