Asanović: Botun i Cijevna biće u sastavu Zete
Mihailo Asanović, Foto: RTCG

Predsjednik Opštine očekuje podršku Vlade

Asanović: Botun i Cijevna biće u sastavu Zete

Vlada Crne Gore natjeraće Glavni grad da ispoštuje odluku o formiranju opštine Zeta u čiji sastav ulaze Botun i Cijevna, poručio je u emisiji “Mreža” na TVCG predsjednik Opštine Zeta Mihailo Asanović.

Asanović kaže da su predstavnici Odbora za spas Zete jutros bili na razgovorima u Ministarstvu javne uprave.

“I one informacije kakve su mi prenijeli sa tog sastanka je da idu u našem smjeru, u našu korist. Jedino tako može i da bude jer smo mi potpuno upravu u ovoj situaciji. Mislim da će Podgorica od Vlade Crne Gore biti natjerana da ispoštuje odluku Vlade Crne Gore o formiranju opštine Zeta u čiji sastav ulaze je Botun i Cijevna”, poručio je Asanović.

Asanović kaže da je upravo Vlada 2022. formirala samostalnu opštinu Zeta te da je zbog toga i dužna da toj opštini obezbijedi uslove za napredak i funkcionisanje.

“Smatramo da Vlada zaista treba da se uključi u ovaj problem. Ovo je problem i opštine Tuzi, i opštine Zeta, i opštine Podgorica, a najviše je naš problem jer mi još uvijek nemamo nijedan metar kvadratni zemljišta koji je upisan na opštinu Zeta”, kaže Asanović i dodaje da u takvim okolnostima nije lako funkcionisati.

“Ono što želim da kažem zbog građana je da smo mi na toj teritoriji koja je njima sporna u ovoj godini neplatili porez na nepokretnost. Kad su trebali da izmještaju neke firme koje su uzurpirale to zemljište i još neke stvari njihov glavni administrator je dao mišljenje nama pismeno da se to ne nalazi na teritoriji opštine Podgorica, već na teritoriji opštine Zeta i da oni za to nisu nadležni”, poručio je Asanović.

On postavlja i pitanje da li neko želi da zaustavi razvoj Opštine Zeta.

“Možda želi neko da opštini Zeta zaustavi taj razvoj bilo da su to Olivera Injac, Luka Rakčević, Dragan Bokan ili ne znamo ko stoji iza toga, a smatramo da su tu uključeni veliki trgovinski lanci koji ne žele da jedna firma kakva je Lidl uđe na crnogorsko tržište i vjerovatno snizi cijene i ukine njima monopol nad prehrambenim proizvodima. Mi zaista ne želimo da ulazimo u to ko stoji iza toga, kažem samo da osnovano sumnjamo”, poručio je Asanović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.