Asanović: Ukoliko se formira Vlada bez ZBCG preispitati vlast i u ostalim opštinama; Krstović: Okončana koalicija sa
Mihailo Asanović, Foto: RTCG

Asanović: Ukoliko se formira Vlada bez ZBCG preispitati vlast i u ostalim opštinama; Krstović: Okončana koalicija sa "Za budućnost Zete"

Predsjednik Opštine Zeta Mihailo Asanović pozvao je predstavnike koalicije "Za budućnost Crne Gore" koji čine vlast sa predstavnicima Demokratske Crne Gore i Pokreta Evropa sad na lokalnom nivou da ukoliko pomenuti politički subjekti formiraju vladu sa "privjescima DPS-a", preispitaju odluku o napuštanju vlasti u svim odlukama.

A.M.

25. 08. 2023.16:08   >>  16:10

MIHAILO ASANOVIĆ

"Preispitati vlast u opštinama ako se napravi vlada sa privjescima DPS-a"

Predsjednik Opštine Zeta Mihailo Asanović pozvao je predstavnike koalicije "Za budućnost Crne Gore" koji čine vlast sa predstavnicima Demokratske Crne Gore i Pokreta Evropa sad na lokalnom nivou da ukoliko pomenuti politički subjekti formiraju vladu sa "privjescima DPS-a", preispitaju odluku o napuštanju vlasti u svim odlukama.

[Михаило Асановић]  Mihailo Asanović (foto: RTCG)

"Ukoliko Pokret Evropa sad i Demokrate danas odluče da naprave koaliciju sa partijama koje su bile privjesci DPS-a, pozvaću koaliciju Za budućnost Crne Gore da napustimo vlast u svim gradovima u kojima vršimo vlast zajedno", kazao je Asanović.

On je nakon sjednice SO Zeta novinarima rekao da se to odnosi i na vlast u Glavnom gradu.

"To je naša obaveza jer PES i Demokrate ne vrše lokalno vlast sa Bošnjačkom strankom i albanskim partijama već sa nama, normalno je da to treba preispitati", kazao je Asanović.

Smatra da je riječ o jedinoj ispravnoj odluci.

"Ako oni odluče da prave vlast sa ljudima koji su 30 godina progonili pravoslavni narod, otimali svetinje, oni su to zajedno radili sa DPS-om, ako hoće koaliciju sa Mehmetom Zenkom koji je bio na listi DPS-a, jedino je ispravno da napustimo vlast u svim opštinama", rekao je Asanović.

U osvrtu na smjenu predsjednika SO Zeta Luku Krstovića, Asanović je medijima kazao da je koalicija Za budućnost Zete "kolege iz Demokrata nekoliko puta pozivala da zbog kršenja zakona od strane njihovog predsjednika SO Zeza Luke Krstovića nama dostave drugo ime za predsjendika Skupštine i da ga zajedno izaberemo".

Kako Demokrate to nijesu odradile, a već je, kako kaže, isticao rok od tri mjeseca od zakazivanja te sjednice, oni su Luku Kristovića smijenili.

"Mi ćemo kao vlast a lokalnom nivou podnijeti inicijativu za izbor novog predsjednika SO, i u roku od mjesec dana vjerovatno na hitnoj sjednici izabrati predsjednika SO", kazao je Asanović.

Krstović: Okončana koalicija sa "Za budućnost Zete"

Danas smijenjeni predsjednik Skupštine opštine Zeta Luka Krstović kazao je nakon sjednice  da nije iznenađen smjenom, te da je inicijativu o svojoj smjeni na dnevni red stavio po zakonu.

LukaKrstovic1000x555

Luka Krstović

"Sva procedura je ispoštovana. Ovim je koalicija sa grupacijom Za budućnost Zete okončana, i mi više nećemo tvoriti većinu sa njima, koji su na nelegalan način smijenili predsjednika SO Zeta", kaže Krstović.

Tvrdi da će pomenuto potvrditi i pravni epilog koji će pokrenuti pred nadležmnim organima.

"Mi smo pokazali da SO Zeta može zakonito da radi, ali smo istovremeno i vidjeli da su odbornici SO Zeta spremni da donose nezakonite odluke", navodi Krstović.

Cijelu situaciju vidi kao politički revanšizam.

"ZBCG da napusti vlast u svim gradovima ako se napravi vlada sa privjescima DPS-a"

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.