"Na Kosovu najniže plate u regionu, a najskuplja struja"

Šef poslaničke grupe Alijanse za budućnost Kosova (ABK) Besnik Tahiri ocijenio je danas da je Kosovo "zemlja u kojoj su najniže plate i najviše cijene električne energije".

Tahiri je na Fejsbuku, pišući o načinu upravljanja trenutne Vlade, naveo da su penzije na Kosovu na nivou socijalne pomoći, kao i da Kosovo, kojem nedostaje radna snaga, ima najnižu minimalnu zaradu u regionu - 170 eura.

"Zemlja gde su kapitalna ulaganja iz državnog budžeta sa oko 60 odsto orijentisana na četiri opštine vladajuće partije (Samoopredjeljenje) koje pokrivaju samo 15 odsto teritorije i 12 odsto stanovništva", napisao je Tahiri.

Prema njegovim riječima, Kosovo je jedino u regionu gdje građani još uvijek nemaju zdravstveno osiguranje, gdje je nivo dostupnosti prema PISA standardima najniži u regionu i gdje nije realizovan nijedan strateški strani projekat i investicija.

"Tamo gdje rukovodstvo provede tri uzastopne godine na međunarodnom nivou u dijalogu sa političkom platformom 'nepregovaranja', gde su sankcije i ukidanje viza i dalje glavna tema u Vladi", zaključio je on.

Izvor: B92 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.