Kandidate za VDT saslušavaće 17. januara
Skupština Crne Gore

Pripreme za drugi krug glasanja u plenumu, Odbor za politički sistem zakazao sjednicu

Kandidate za VDT saslušavaće 17. januara

Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu intervjuisaće naredne srijede sve kandidate za vrhovnog državnog tužioca (VDT) koji su se javili na konkurs iz januara prošle godine, a nakon što bivša v. d. VDT-a Maja Jovanović nije u Skupštini Crne Gore 21. decembra u prvom krugu glasanja dobila potrebnu dvotrećinsku podršku poslanika.

Tokom glasanja na kojem je učestvovalo 54 poslanika, šest je bilo za, dok je njih 48 bilo uzdržano. Nakon što Skupština nije prihvatila prijedlog Tužilačkog savjeta za izbor Jovanović na poziciju VDT-a, parlament će moći u drugom krugu glasanja, kada je za izbor neophodno obezbijediti tropetinsku većinu, odnosno podršku 49 poslanika, da se izjasni o njoj i drugim kandidatima za VDT-a.

Osim Jovanović, koja je od februara 2022. do februara prošle godine bila vršiteljka dužnosti VDT-a, na konkurs za izbor VDT-a javili su se i sutkinja Suzana Mugoša, koja je prošla medijsko-politički linč u, novim vlastima, uslužnim medijima i tako ostala bez realnih šansi, i pravnik Milorad Marković kojeg, iako je bez ikakvog tužilačkog iskustva, forsira parlamentrana većina.

Pobjeda

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.