U Nikšiću uhapšene četiri osobe, ometali službenika UP-a u obavljanju svojih dužnosti
Ilustracija

U Nikšiću uhapšene četiri osobe, ometali službenika UP-a u obavljanju svojih dužnosti

Nikšićka policija je 3. januara u večernjim časovima, postupajući po operativnoj informaciji, pristupila kontroli vozila marke Mercedes koje se kretalo ulicom Ivana Milutinovića i lica koja su se u njemu nalazila.

“Naime, kada su policijski službenici saopštili licu N.N. (52), koji je upravljao vozilom, da će izvršiti pregled vozila, ovo se lice drsko usprotivilo, te su nakon toga i lica koja su se nalazila pored N.N. u vozilu, V.Đ., P.N. i V.N., prišla policijskom službeniku i protivili se njegovom preduzimanju službenih radnji upućujući mu riječi uvredljive sadržine“, saopšteno je iz Uprave policije.

Nakon što je kako se dodaje u saopštenju licu V.N. saopšteno da će biti odveden u službene prostorije, zbog omalovažavanja službenog lica, ovo lice je uhvatilo policijskog službenika za kragnu uniforme, obraćajući mu se prijetećim riječima.

“Zatim, policijski službenik je V.N. uhvatio za ruku u namjeri da ga odvede do službenog vozila, u čemu su ga spriječili P.N., N.N. i V.Đ. na način što ga je P.N. uhvatio rukama u predjelu vrata, usljed čega je policijski službenik zadobio povredu u vidu oguljotine, dok su V.Đ. i N.N. sa leđa prišli i povukli unazad za uniformu policijskog službenika. Policijski službenik je zatim upotrijebio ručni sprej sa nadražujućim dejstvom, radi savladavanja otpora pomenutih lica“, dodaje se u saopštenju.

Po uvođenju u službena vozila, N.N. i P.N. su ponovo upućivali riječi uvredljive, ali i prijeteće sadržine u odnosu na ovog policijskog službenika.

Vozilo kojim je upravljao N.N. je privremeno oduzeto radi daljih provjera, a lica su upućena u Medicinski centar Nikšić na ukazivanje ljekarske pomoći.

“Po upoznavanju tužioca o cjelokupnom događaju kvalifikovano je krivično djelo sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje koje se na teret stavlja N.N., V.N., P.N. i V.Đ. i oni su po nalogu tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću lišeni slobode“, zaključuje se u saopštenju UP-a.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.