Lidera Sjeverne Koreje će najvjerovatnije zamijeniti ćerka
Kim Džong Un

Lidera Sjeverne Koreje će najvjerovatnije zamijeniti ćerka

Postoji vjerovatnoća da će sjevernokorejskog lidera Kim Džong Una naslijediti ćerka Džu Aje (Ju Ae) koja se prvi put pojavila u javnosti prošle godine na probnom lansiranju rakete dugog dometa, saopštila ja danas južnokorejska špijunska agencija.

Ona je prvi put predstavljena javnosti novembra 2022. na fotografijama državnih medija na kojima se vidi kako posmatra lansiranje interkontinentalne balističke rakete Sjever sa svojim roditeljima i drugim zvaničnicima.

Kćer Kim Džon Una je tada nosila bijeli kaput i crvene cipele a svijet je obišla fotografija na kojoj se vidi kako hoda ruku pod ruku s ocem pored ogromnog projektila natovarenog na lansirni kamion i posmatra naoružanje.

Djevojčica je od tada pratila svog oca na brojnim velikim javnim događajima, a državni mediji nazivali su očevo „najvoljenije“ i objavljivali snimke i fotografije koje dokazuju njen sve veći politički položaj i bliskost sa ocem.

Kasnije je "najvoljenija" zamijenjeno u medijima obraćanjem "poštovana" Kimova ćerka, što je podstaklo nagađanja da se priprema da bude njegova nasljednica.

Glavna špijunska agencija Južne Koreje, Nacionalna obavještajna služba, saopštila je u četvrtak da vidi Kim Ju Ae kao vrlo vjerovatnog nasljednika njenog oca, navodeći sveobuhvatnu analizu njenih javnih aktivnosti i državnih protokola koji su joj dostavljeni.

Ipak, južnokorejska Nacionalna obavještajna agencija (NIS) ostavlja otvorene sve mogućnosti kada je riječ o nasljeđivanju vlasti u Sjevernoj Koreji jer je sadašnji lider Sjeverne Koreje još uvijek mlad i očigledno nema zdravstvenih problema, a ima i druge rođake koji bi ga mogli naslijediti.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.