Saslušanje Abazovića povodom navoda o slučaju
Foto: Vlada Crne Gore, Arhiva

Bivši premijer biće saslušan u svojstvu građanina

Saslušanje Abazovića povodom navoda o slučaju "Tunel" planirano za 9. januar

Duško Milanović, državni tužilac i rukovodilac Osnovnog državnog tužilaštva Podgorica, potvrdio je za portal Dan da je planirano da ta ustanova 9. januara sasluša bivšeg premijera i lidera pokreta URA Dritana Abazovića povodom njegove izjave vezane za navodna saznanja o slučaju " Tunel".

Abazović bi trebalo da bude saslušan u svojstvu građanina.

Podsječamo, Abazović je gostujući na Radiju Crne Gore rekao da ima operativna saznanja ko je glavni osumnjičeni u slučaju "Tunel", i šta je bila namjera.

Podsjećamo, istragom o slučaju " Tunel"  obuhvaćeni su  Katarina Baćović, Marijan Vuljaj, Ivica Piperović i Nikola Milačić. 

Istragom su obuhvaćeni i Veljko Marković, Milan Marković, Dejan Jovanović i Vladimir Erić. Grupa osumnjičena za kopanje tunela koji vodi do depoa Višeg suda u Podgorici, prema istrazi, tereti se za krivično djelo teška krađa i sprječavanje dokazivanja. 

Prema navodima istrage, ženska osoba je, koristeći lažnu ličnu kartu na ime Andrijana Marić, posredstvom agencije za nekretnine zakupila poslovni prostor koji se nalazi u ulici Njegoševa broj 10 u Podgorici, sa podrumskim prostorijama ispod tog poslovnog prostora.

Zatim su probili betonski zid na depou i kroz tako načinjeni otvor, od 08. septembra 2023. do 11. septembra 2023. godine ušli u prostorije depoa, u kojem su izvršili pregled i preturanje više stvari i predmeta u kojima se vode ili su završeni sudski postupci. Veljko Marković, Milan Marković, Dejan Jovanović i Vladimir Erić nisu saslušani od strane državnog tužioca, jer se nalaze u bjekstvu. Takođe, istragom je obuhvaćeno i više nepoznatih osoba. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.