Evropski tim za Nikšić: Podnijeti amandmani za uvećanje stipendija, uvođenje junior i studentskih kartica i obezbjeđenje besplatnog vrtića za svu djecu
Evropski tim za Nikšić

Evropski tim za Nikšić: Podnijeti amandmani za uvećanje stipendija, uvođenje junior i studentskih kartica i obezbjeđenje besplatnog vrtića za svu djecu

Odbornici DPS-a u Skupštini opštine Nikšić podnijeli su amandmane na Predlog odluke o Budžetu opštine Nikšić za 2024. godinu.

“Iako su studentske stipendije prošle godine, zahvaljujući amandmanu Evropskog tima za Nikšić, uvećane za 100%, tako da sada iznose po 100 eura, smatramo da u vremenu ove i ovakve krize, dodatno moramo ekonomski podržati najbolje nikšićke studente. U tom smislu podnijeli smo amandman koji podrazumijeva novo uvećanje stipendija na makar 150 eura“, saopšteno je iz DPS-a. 

Dalje, kako poručuju razumijući da je vrtić važna stepenica za rast i razvoj nikšićkih mališana, smatraju da je vrijeme da Nikšić djelima pokaže brižan odnos prema najmlađim, a najvažnijim članovima našeg društva, kroz uvođenje besplatnog vrtića za svako dijete, čime se sva djeca u Nikšiću dovode u ravnopravan položaj. 

“Treći amandman odnosi se na uvođenje junior i studentske kartice, za koje smatramo da su dobar mehanizam za pružanje podrške mladim ljudima ovog grada. Ovim karticama bi mladi, od 10 do 18 godina, kao i studenti, mogli ostvarivati popuste u apotekama, knjižarama, teretanama, bioskopima, pozorištu, osiguranju, trgovinama, turističkim agencijama, itd“, pojasnili su iz DPS-a

Istakli su da su u fokus svog djelovanja kroz predložene amandmane stavili ono najvrednije što Nikšić ima, a to su djeca i mladi ljudi, za koje kako poručuju smatraju da zaslužuju mnogo više od onoga što im se trenutno u Nikšiću pruža.

U DPS-u vjeruju da će amandmani naići na podršku svih onih koji suštinski, a ne samo deklarativno, žele dobro gradu pod Trebjesom, te da će kroz realizaciju istih koliko-toliko uspjeti da unaprijede položaj djece i mladih u gradu.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.