Počeo šesti protest u Beogradu, sedmoro političara štrajkuje glađu
Izvor: EPA/EFE

Počeo šesti protest u Beogradu, sedmoro političara štrajkuje glađu

Šesti protest koalicije Srbija protiv nasilja počeo je oko 18 časova ispred zgrade Republičke izborne komisije (RIK) u Beogradu.

Od večeras sedmoro poslanika štrajkuje glađu, potvrdio je za Danas predsjednik Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ Željko Veselinović.

On je povodom te odluke rekao da su morali na neki način da daju podršku svojim koleginicama.

„Svi znamo da su izbori pokradeni, da je, prije svega, u Beogradu bila brutalna krađa, a zatim i u cijeloj Srbiji“, rekao je Veselinović.

Podsjećamo, građani su se proteklih dana okupljali u velikom broju ispred RIK-a, podržavajući predstavnike opozicije koji traže poništavanje izbora na svim nivoima zbog brojnih neregularnosti prilikom glasanja.

Jedan od nosilaca liste koalicije „Srbija protiv nasilja“ Miroslav Aleksić rekao je juče da ako se ne usvoje zahtjevi opozicije, u nedjelju će se organizovati masovni protest.

Studenti su najavili blokiranje Beograda na nekoliko lokacija od ponedjeljka (nisu naveli kojih) u trajanju od šest časova, od 12 do 18 sati.

Nosilac liste „Srbija protiv nasilja“ Marinika Tepić već šest dana štrajkuje glađu, a od danas je na infuziji. U štrajku su joj se pridružile poslanice Jelena Milošević i Danijela Grujić, a od danas i lider Pokreta za preokret (PZP) Janko Veselinović i Željko Veselinović, predsjednik Udruženih sindikata Srbije „Sloga“.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.