Blokade na putu Berane - Bijelo Polje: Vlada da promijeni odnos prema Beranama
Sa mjesta protesta, Foto: RTCG

Blokade na putu Berane - Bijelo Polje: Vlada da promijeni odnos prema Beranama

Vlada Crne Gore mora promijeniti odnos prema Beranama i kada se radi o trenutnoj saobraćajnoj zatvorenosti i kada se radi o opredjeljivanju novca iz državnog budžeta za ovaj grad.

To je poručeno sa protesta koji je grupa građana i ove subote organizovala i blokirala magistralni put Berane - Bijelo Polje.

Oni su poručili da se mora naći neko rjesenje, obustaviti radove do probijanja tunela preko Bjelasice, ali i razmotriti odluka da se iz drzavnog budžeta za Berane odvoji samo dva miliona eura.

“Mi smo zatvoreni sa svih strana ovdje kao u rezervatu, kažnjavali su nas prije smjene drzavne vlasti, ali evo nas kažnjavaju i sada kao da nije proslo vrijeme DPS-a. Tražimo odgovornost za naše predstavnike koji su u državnoj vlasti” - kazao je jedan od građana.

Novinarima se ispred Opštine Berane obratila sekretarka za privredu i investicije koja je kazala da nije tačno da Berane nije imalo projekata.

“Imali smo u potpunosti zaokruženih devet projekata, od kojih je prošao samo jedan, to je pristupna saobraćajnica prema novom vrtiću koji treba da se gradi, ali ni to se ne može realizovati jer je pretpostavka da se prvo gradi zaobilaznica, a taj projekat nije prošao” - kazala je Maja Đurišić.

Ona je na pitanje novinara da li nakon ovakvih reakcija ima nekih nagovještaja da se nesto može promijeniti, kazala da ima samo nezvaničnih.

“Predsjednika Vuka Todorovića su zvali telefonom i vidjecemo da li će to imati neki konkretan rezultat” - kazala je Đurišić.

Građani Berana su poručili da će praviti blokade puteva na čitavom sjeveru ako se ove stvari ne promijene, jer se saobraćajna zatvorenost tiče čitavog regiona i svih gradova.

Otvaranje tunela Klisura kasni četiri godine, a od ljetos, od kada je počela rekonstrukcija puta prema Bijelom Polju se putuje i do dva sata u jednom pravcu.Okupljeni građani Berana smatraju da Berane nije zasluzilo ovakav odnos naročito poslije smjene državne vlasti, jer su iz ovog grada i sa ovog mjesta, kakako su naglasili, krenule sve promjene u Crnoj Gori.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.