Muškarac iz Srbije uhapšen u Španiji s kokainom vrijednim 1,8 miliona
Ilustracija

Osumnjičen za trgovinu drogom

Muškarac iz Srbije uhapšen u Španiji s kokainom vrijednim 1,8 miliona

Španska policija je zaplijenila 23 kilograma kokaina u okrugu San Blas-Kaniljehas, čija vrijednost iznosi 1,8 miliona eura. Uhapšen je muškarac (28) iz Srbije, kod kojeg je kokain pronađen.

Policajci iz okruga San Blas-Kaniljehas su u utorak tokom redovne patrole primijetili dvije osobe koje su se udaljile od vozila “mercedes A klase“, noseći dva kofera i sportsku torbu, više pušta se osvrćući za sobom.

Ovakvo ponašanje je bilo sumnjivo policiji, zbog čega su pokušali da zaustave dvojac, koji se onda dao u bijeg bacajući kofere i torbu.

Muškarac porijeklom iz Srbije je ubrzo priveden tokoM policijske potjere. Prema pisanju španskih medija, on se dovodi u vezu s trgovinom drogom „velikih razmjera“.

Druga osoba je uspjela da pobjegne s lica mjesta.

Koferi su otvoreni u prisustvu uhvaćenog muškarca, a u njimu je pronađeno 18 paketa upakovanih smeđom trakom sa logom na kome se nalazio natpis Huan Valdes – poput čuvene kolumbijske marke kafe – i fotografijom konja pored čovjeka.

Zaplijenjena je i mašina za vakum pakovanje, kao i dodatni pribor.

Poslije mjerenja ustanovljeno je da je zaplijenjeno ukupno 23,23 kilograma kokaina.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.