Popović: Djevojke su se borile, ali nije bilo moguće da odemo u polufinale
BOJANA POPOVIĆ PONOSNA NA SVOJ TIM/ EPA-EFE-BO AMSTRUP

Popović: Djevojke su se borile, ali nije bilo moguće da odemo u polufinale

Polufinale i dalje ostaje san za žensku rukometnu reprezentaciju Crne Gore na Svjetskim prvenstvima - četvrtfinale je i četvrti put bilo nepremostiva prepreka, a ovog puta bolja je bila Danska u Herningu koju su u finišu pogurale i alžirske sudije."Lavicama" predstoji borba za plasman od petog do osmog mjesta, već u petak ih očekuje duel sa Holandijom, ali za prikazano protiv Danske zaslužuju čestitke. Zaslužuju zbog pristupa i borbe do kraja protiv velikog favorita i jednog od tri domaćina.

- Toliko sam ponosna i srećna. Djevojke su se borile i pokazale srce, znanje, da su bolje od ovih što prolaze i vrište. Nije bilo moguće danas da odemo u polufinale. Ne bih pričala o nekim ljudima jer ćemo biti kažnjeni šta god da kažem. Sjajna borba, u odbrani. Neću da pričam šta je bilo, faulovi nad Tanjom Brnović, prosto nevjerovatno. Ova iskustva su neprocjenjiva. Sa svim ovim što se dešavalo, atmosferom. Djevojke treba da budu mirne, a i Crna Gora. Najteže je stvoriti tim koji diše kao jedno. Ovo što djevojke rade je nevjerovatno. Rasle su iz utakmice u utakmicu i suprostavili smo se ovakvoj Danskoj pred njihovim navijačima - kazala je nakon meča za RTCG selektorka Bojana Popović. 

Itana Grbić je u finišu isključena zbog radovanja. 

- Teško je pronaći riječi, jer sam prvi put dobila isključenje zbog radovanja. Mi nijesmo u pozorištu, ovo je rukomet i moramo se radovati. Moramo da idemo uzdignute glave, pokazali smo da smo bolja ekipa od Danske koja ima dvije iste postave sa igračicama u vrhunskim klubovima. Divim se djevojkama u odbrani. Danska je dobila ne zahvaljujući boljoj igri, već zahvaljujući sudijama. Bilo je mnogo dobrih stvari u ovoj utakmici u našoj igri - kazala je Grbić. 

Tatjana Brnović nije mogla da skrije razočaearawe nakon meča zbogu suđenja arbitara iz Alžira. 

- Htjela sam da razumijem kriterijum suđenja. Mene i Ivanu su udarale i nijesu dobile ništa. Mi smo imali šest, oni jedno isključenje u 50. minutu. Razočarane smo što se na taj način ova utakmica razvila.. Nijesu mogli da razbiju naš sistem i vjeru, samo su ovako mogli - istakla je Brnović. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.