Bez dogovora Sindikata i Vlade: Nema novca za povećanje zarada prosvjetarima
Foto: Screenshot, RTCG

Bez dogovora Sindikata i Vlade: Nema novca za povećanje zarada prosvjetarima

Vlada Crne Gore i Sindikat prosvjete danas nisu postigli dogovor oko povećanja zarada koje je, kako tvrde u Sindilatu, garantovana Granskim kolektivnim ugovorom od 1. januara 2024. Iz Sindikata su zbog toga najavili da će narednih dana javnost upoznati sa narednim koracima, ne isključuju mogućnost protesta, kao ni potpunu obustavu nastave.

Nakon današnjeg sastanka sa premijerom Milojkom Spajićem i ministarkom prosvjete, nauka i inovacija Anđelom Jakšić Stojanović iz Sinidkata prosvjete su kazali da im je saopšteno da nema novca za najavljeno povećanje zarada u prosvjeti od 1. januara naredne godine.

“Vlada je ostala na poziciji da nema novca u budžetu za uvećanje naših zarada za iduću godinu. Naš Glavni odbor će narednih dana zauzeti stav. Moje mišljenje i očekivanje je da, s obzirom na sve ono iz prethodne godine, gdje smo praktično uvjeravani da ćemo dobiti 10 odsto uvećanja, a sada eto ispostavlja se da nema 10 odsto, da će prosvjetni radnici reagovati. Biće određena reakcija sindikata to je sigurno”, saopštio je nakon današnjeg sastanka predsjednik Sinidkata prosvjete Radomir Božović.

Sindikat prosvjete Crne Gore uputio je juče Otvoreno pismo premijeru Milojku Spajiću i ministarki prosvjete, nauke i inovacija Anđeli Jakšić Stojanović u kome izražavaju nezadovoljstvo što u predlogu Budžeta za 2024. godinu nije uključeno povećanje zarada zaposlenima u prosvjeti, a što je suprotno obavezama preuzetim Granskim kolektivnim ugovorom od Vlade Crne Gore.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.