Odbačena prijava: Kovačević nije povrijedio ugled Crne Gore pokazivanjem srednjeg prsta tokom intoniranja himne
Foto: Arhiva

Tužilac procijenio da nema elemenata krivičnog djela

Odbačena prijava: Kovačević nije povrijedio ugled Crne Gore pokazivanjem srednjeg prsta tokom intoniranja himne

Osnovno državno tužilaštvo odbacilo je krivičnu prijavu protiv predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića zbog krivičnog djela povreda ugleda Crne Gore, jer nijesu utvrđeni elementi da je počinio krivično djelo koje mu se stavlja na teret.

Tužilac Dejan Đorojević je u dopisu upućenom advokatu Savi Kostiću podsjetio da su protiv Kovačevića krivične prijave u julu ove godine podnijeli policija i Aleksandar Zeković iz Podgorice, a zbog krivičnog djela povreda ugleda Crne Gore.

"Nakon završenog izviđaja u predmetu našao sam da ne postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni izvršio predmetno krivično djelo ili drugo krivično djelo za koje se godini po službenoj dužnosti“, naveo je Đorojević.

Kako je Kovačević objavio na fejsbuku drago mu je da u poljuljanim institucijama sistema još uvijek postoje oni koji mogu da se odupru pritiscima i odlučuju po pravu i pravdi.

"U vremenu kada kriminalni klanovi kupuju osuđujuće presude za protivnike bivšeg režima DPS-a, kada mene i moje prijatelje prate i tajno fotografišu pripadnici tih klanova praveći planove kako da nam naude dobro je znati da se nije otišlo toliko u propast da se zbog položaja prsta na ruci ide pred sud. Sama činjenica da se o ovome raspravljalo i da je određeni medijski lobi držao jedan ovakav "slučaj" u centru pažnje a da se onda kada su nam ugroženi životi to preleti kao da se nije desilo ništa govori dovoljno o tome u kakvom se problemu naše društvo nalazi. Hvala svima koji su mi u svemu ovome pružili podršku. Naša borba se nastavlja", poručio je Kovačević.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.