Osuđen za 132 ubistva na 1.853 godine zatvora: Tijelo serijskog ubice
Foto: Screenshot

Osuđen za 132 ubistva na 1.853 godine zatvora: Tijelo serijskog ubice "Zvijer" zaglavljeno u mrtvačnici, porodica ne može da ga sahrani

Tijelo Luisa Alfreda Garavita, kolumbijskog pedofila poznatog kao Zvijer, ostavljeno je da čami na pogrebnoj ploči skoro 40 dana nakon njegove smrti 12. oktobra, prenose Nezvaisne, piše "Mirror".

Leš pedofila koji je označen kao najgori serijski ubica na svijetu sada je zaglavljen u mrtvačnici dok se njegova porodica žali da ne može da oplakuje njegovu smrt.

Tijelo Luisa Alfreda Garavita, jednog od najstrašnijih dječjih predatora u Kolumbiji, bilo je zarobljeno u Pravnoj medicini skoro 40 dana nakon njegove smrti 12. oktobra. Njegovi rođaci su tvrdili da je njegovo tijelo, uprkos tome što su učinili sve što su mogli da ubrzaju njegovu sahranu, trunulo u hladnjači posljednjih mjesec dana.

Porodični advokat Gabrijel Alfonso Beltran rekao je da je Garavitov rođak obezbijedio svu potrebnu dokumentaciju da dokaže da su u srodstvu kako bi mogli da uzmu njegovo tijelo.

Uprkos tome što nisu imali novca da pokriju sve troškove, očekivali su da će uskoro primiti njegov pepeo jer im je lokalni gradonačelnik ponudio da plati sve troškove sahrane.

Ipak, tijelo ubice, zvanog Zvijer, ostalo je u mrtvačnici.

Sada, njegova porodica tvrdi da vlasti pokušavaju da sabotiraju njegovu sahranu i uskrate im osnovno ljudsko pravo da žale za Garavitom.

Nakon niza neuspjeha, kremacija je bila zakazana za 18. novembar, ali je kasnije otkazana. Tužilaštvo je, međutim, negiralo pokušaj da sabotira proces i uvjerilo da je do odlaganja došlo zbog "problema u pogrebnom zavodu".

Silvio Kuelo, predstavnik grada Valedupara, rekao je da bi truli leš takođe mogao da postane biološka opasnost. Međutim, korisnici interneta su brzo rekli da Garavito nije ni zaslužio sahranu.

Prije smrti, Garavito je služio zatvorsku kaznu od 1.853 godine za ubistvo 132 svoje mlade žrtve.

Uhapšen je 22. aprila 1999. i držan je u samici u zatvoru La Tramakua iz straha da će ga drugi zatvorenici ubiti.

Godine 1999. priznao je silovanje i mučenje djece i tinejdžera i osuđen je za ubistvo njih 138.

On se suočio s optužbama za 172 maloljetnika, ali su 32 slučaja ostala pod istragom.

Na osnovu mapa skeleta koje je nacrtao tokom boravka u zatvoru, broj njegovih dodatnih žrtava mogao bi premašiti 300, javljaju lokalni mediji, a prenosi Telegraf.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.