Omiljeni mačak Garfield vraća se u animiranoj verziji
ANIMIRANI FILM GARFILD/ -SKRINŠOT/JUTJUB

Omiljeni mačak Garfield vraća se u animiranoj verziji

Popularni mačak Garfield, obožavalac lazanja i mrzitelj ponedjeljaka, s čime se većina nas može lako poistovjetiti, iduće godine dolazi u bioskope u novoj, animiranoj verziji.

Nakon igrano-animiranih filmova "Garfield" (2004.) i "Garfield: Priča o dvije mačke" (2006.), u kojima je u originalu mačku glas dao Bill Murray, poznat po serijalima "Istjerivači duhova" i "Zombieland", omiljeni narandžasti mačak se vraća na velika platna.

Ovaj animirani film svojevrsni je reboot cijelog serijala, a sudeći po zabavnom i simpatičnom traileru - novi Garfield bit će pravi hit među mališanima i porodicama.

Prvi trailer filma prikazuje kako je John udomio Garfielda sa ulice, te u šta se Garfield pretvorio nakon što je otkrio hranu, dom i svog vjernog prijatelja psa Oddieja. Nakon što se njegov divni, lagodni i siti život s Jhonom i Oddiejem potpuno promijeni dolaskom njegovog oca Vica, Garfield će morati na avanturu koja će ga naučiti nečem neočekivanom…

Scenario ovog animiranog filma potpisuje nagrađivani David Reynolds (Potraga za Nemom; rad na filmskom serijalu Priča o igračkama), a rediteljsku palicu drži Mark Dindal (crtani mjuzikl Cats Don‘t Dance i animirani film Žuta minuta/Chicken Little). U originalu glasove daju Chris Pratt, Samuel L. Jackson, Hannah Waddingham.

Ovaj put ćemo saznati kako je Garfield upoznao vlasnika Jona.

Animaciju za film radio je DNEG Animation, hvaljeni studio za specijalne efekte i kompjutersku animaciju koji je osvojio sedam Oscara (filmovi Inception, Interstellar, Ex Machina, Blade Runner 2049, First Man, Tenet i Dina), BAFTA nagrade (Inception, Interstellar, Harry Potter i Darovi smrti 2), Emmy nagrade (serije Chernobyl, Star Trek:Discovery), a radili su na ovogodišnjim kino hitovima "Oppenheimer", "Brzi i žestoki 10", "Vrisak 6" te nadolazećim filmovima "Aquaman", "Izgubljeno kraljevstvo" i "Dina" - drugi dio.

Izvor Dan

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.